Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Hátrányból nyert könnyen a Roma, győzött az Atalanta is

Sima győzelemnek tűnik a vége, ám az AS Roma vesztésre állt a Sassuolo otthonában, miközben az Atalanta egygólos sikert aratott, szintén idegenben.

as-roma

Dzeko (elöl) oroszlánrészt vállalt a győzelemben, hiszen duplázott, míg a nyakában ünneplő Naingollan is gólt szerzett – ők hozták össze a Roma győzelmét (forrás: twitter.com/officialasroma)

Serie A, 10. forduló

Nagyszerű szériát tudhat magáénak az AS Roma, azaz tudhatott a forduló előtt, hiszen az Intert 2-1-re, azt követően a Napoli-t 3-1-re, majd legutóbb a Palermo-t 4-1-re verte, ha folytatódott volna a tendencia, akkor mindenki tudja, minek kellett volna következnie. A fővárosi csapat soros ellenfele az a Sassuolo volt, amely sokat nyerhetett egy esetleges pontszerzéssel is.
A meccset a hazaiak zseniálisan kezdték, hiszen felállt védelemmel szemben sem bírt velük a Roma. A 12. minutumban Politano beadása ért célba, Cannavaro pedig a kapuba fejelte a labdát (1-0). A vendégeknek kaput eltaláló lövésük sem volt az első félidőben, míg a hazaiak összesen hárommal vezethettek volna. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy kaput ugyan nem talált a Roma, de majdnem gólt szerzett Naingollan a 28. minutumban amikor 25-ről a bombája a keresztlécet találta el. De még ezzel nem lett vége – a 43. minutumban Dzeko találta el a felsőlécet. Összességében ennek tükrében is sovány vigasz volt a Roma számára a nagy mezőnyfölény.

A folytatásban viszont jött az a gól, ami már érett, az 57. minutumban Dzeko talált be. A bosnyák támadó Salah nagyszerű kiugratását követően egalizált (1-1)!
Innentől kezdte nem volt kérdés. A 76. percben ismét csak Dzeko talált be, ekkor büntetőből, miután pont őt rúgta fel Lirola – aki sárgát is kapott ezért –  (1-2), majd rá két percre már a kétgólos előnyét ünnepelhette a vendég együttes. A 78. minutumban El Sharawy nagyszerű szólója utáni lövés pattant a kapus védését követően Naingollan elé, utóbbi pedig tett róla, hogy újból megváltozzon az eredmény (1-3)! A lefújásig már nem változott az eredmény, sikerével a Roma maradt második, még inkább megerősítve pozícióját, a Sassuolo pedig lecsúszott a 12. helyre.

Sassuolo – AS Roma 1-3 (1-0)
Helyszín: Mapei Stadion
Vezette: Damato
Gólszerzők: Cannavaro (12′), ill. Dzeko (57′, 76′ – büntetőből), Naingollan (78′)
Sárga lapok: Mazzitelli (30′), Pellegrini (72′), Lirola (75′), ill. –
Kiállítás: –

Sassuolo: Consigli – Peluso, Acerbi, Cannavaro, Gazzola – Pellegrini, Mazzitelli – Adjapong (Ricci 79′), Defrel, Politano – Matri (Biondini 63′)
Vezetőedző: Di Francesco

AS Roma: Szcezny – Florenzi (Totti 85′), Manolas, Fazio, Emerson – De Rossi, Strootman (Paredes 69′) – Salah, Nainggolan, El Shaarawy (Rüdiger 80′) – Dzeko
Vezetőedző: Spalletti

Pescara – Atalanta 0-1 (0-0)
Gólszerzők: -, ill. Caldara (60′)

A Pescara – Atalanta a kiesés ellen menekülő hazaiak, s a 9. helyről előrekapaszkodni vágyó kék-feketék csatáját hozta. Az első játékrészben komolyabb helyzet sem alakult ki, vendég részről volt egy kaput eltaláló lövés, az összes 8 közül. Nyomott az Atalanta, többöt is volt a csapatnál a labda, a hazaiak pedig csak egy lövést tudtak megereszteni.

A fordulás után igyekezett meccsben lenni a Pescara, ám mégis a vendégek tudták csak eltalálni a kaput, aminek eredménye is lett. A 60. minutumban Freuler szögletét követően Caldara fejelt könnyen a kapuba (0-1).
Az eredmény alapján nem látszik ugyan, de az Atalanta többet tudott tenni a győzelemért, s végül meg is lett a három pont. Sikerükkel a vendégek a 6. helyen zárják a fordulót, míg a Pescara maradt a 17., egy ponttal előzve a kieső helyen álló Palermo csapatát.

Nagy Dávid