Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Drámai csatában lépett tovább a Dortmund

Az elmúlt este a Borussia Dortmund a másodosztályú Union Berlin csapatát látta vendégül a legjobb 32 között a Német Kupában.

tmp_30819-cvuyasjwyaafp3t-1185985658

Pazar hangulat és ünneplés volt jól megszokott módon Dortmundban (forrás: twitter.com/BVB)

NÉMET KUPA, A LEGJOBB 32 KÖZÖTT

A hazai klub az első játékrészben lefocizta soros ellenfelét, mind mezőnyben jobb volt Tuchel csapata, mind kapura veszélyes kísérletek terén. Négy kaput eltaláló lövésükből egy akadt be a hazaiak részéről, ám érdekes, ez igazán nem is ment kapura. A félidő vége előtt, a 44. minutumban Larsen lőtte be a labdát a tizenhatoson belülre, s a kapu előterében menteni igyekvő Parensen a saját csapata hálójába juttatta a labdát, a Dortmundot pedig előnyhöz (1-0)! Így a vendégek végül a biztatóbb döntetlen helyett keserű szájízzel mehettek az öltözőbe.

A második félidőben teljes mértékben kiegyenlítetté vált a párharc, 1-1 kaput eltaláló lövést jegyezhettünk viszont csak fel. Viszont az Union Berlin számára elég volt az az egy kapura irányuló próbálkozás, hiszen abból sikerült a klubnak egalizálnia. A 81. percben az egy perccel korábban pályára lépő Skrzybski lőtt nagyon nagy gólt. A beívelt szögletet után nem sikerült jól a felszabadítás, a labda a vendégek játékosa elé került, aki távolról lőtte ki nagyon szépen a jobb alsó sarkot (1-1)!
Több találat már nem született a rendes játékidőben, így annak ellenére, hogy egy dortmundi játékos sem lőtt gólt, ellentétben az Union Berlin játékosaival, jöhetett a hosszabbítás.

A 96. minutumban óriási helyzet maradt ki hazai részről, amikor a szögletet követően Ginter fejesét védte a kapus, majd Dembele közelről nem tudott betalálni. A 98. minutumban újból gólszerzési esélye volt a hazai együttesnek, amikor is Götze a tizenhatos előteréből végzett el szabadrúgást, ám a világbajnok labdarúgó csúnyán ellőtte a labdát. Viszont tovább rohamoztak a hazaiak, nem volt megállás. Majd rögtön egy kontra jöhetett, Weidenfeller pedig nagyon könnyelműen jött ki kapujából, a labdát pedig ellenfele érte el, ám túljátszotta ezt az Union Berlin, végül csak egy szögletet tuott a vendég együttes kiharcolni, abból pedig nem alakult ki veszély. Ment is előre ezek után a dortmundi támadás, melynek végén Castro lőtte égbe a labdát. Nem állt le a Dortmund, folyamatosan rohamoztak, de a gól a hosszabbítás legvégéig sem jött össze.

tmp_30819-cvui1i_wgaaa9f1-1387555602

Weidenfeller nagyon elemében volt a büntetőpárbaj során (forrás: twitter.com/BVB)

Büntetőpárbaj:
A hazaiak kezdték a tizenegyespárbajt, Dembele pedig nem hibázott! A vendégek részéről Kroos állt a labda mögé, akitől sokat lehetett várni, de a csapatkapitány büntetője kimaradt, Weidenfeller kipiszkálta a labdát! (1-0)

A második körben Ginter szintén belőtte a labdát, Fürstner azonban nem tudott gólt szerezni, Weidenfeller újra védett, már kettővel ment a BVB (2-0)!

Götze állt oda harmadiknak a tizenegyesponthoz, és nem hibázott. Hosiner révén még lett volna esélye a folytatásra az Union Berlinnek, de ő a keresztlécet találta el, ezzel búcsúzott a fővárosi klub, a Dortmund pedig várhatja a következő ellenfelét (3-0)!

Borussia Dortmund – Union Berlin (II.) 1-1 (1-0), h.u.: 1-1, büntetőkkel: 3-0
Helyszín: Signal Iduna Park – 79.037 néző
Vezette: Dr. Jochen Drees
Gólszerzők: Parensen (44′ – öngól), ill. Skrzybski (81′)
Sárga lapok: – , ill. Parensen (55′), Puncec (77′), Fürstner (91′), Trimmel (98′)
Kiállítva:

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Passlack (Rode 100′), Papastathopoulos, Ginter, Piszczek – Sahin (Weigl 68′) – Larsen (Dembele 67′), Castro, Götze, Mor – Ramos
Vezetőedző: Thomas Tuchel

Union Berlin: Mesenholer – Trimmel, Leistner, Puncec, Pedersen – Zejnullhu – Parensen (Fürstner 65′), Redondo, Kroos, Hedlund (Skrzybski 80′) – Quaner (Hosiner 39′)
Vezetőedző: Jens Keller

Nagy Dávid