dsc01449-e1476647337534

Zsuppán Péter kezében a magyar bajnoki serleggel

-Éllovasként hogyan vágott neki az utolsó bajnoki fordulónak?
-Már több napja ezzel keltem, feküdtem. Feszült voltam, sőt, izgultam, nem tagadom, mert veszítenivalóm nekem volt, az üldözőim csak nyerhettek volna, ha sikerül megelőzniük. Bevallom, nem is bíztam túlságosan benne, hogy sikerül megtartanom az első helyemet, de aztán annyira jól kezdtem, hogy megnyugtatott az első négy szakaszon szerzett többrúgásnyi előnyöm Balázsi Csabával és Bacskai Bencével szemben. Ez rájuk nyilvánvalóan nyomást helyezett, és a lélektani előny máris nálam volt. A gyorsan megszerzett tetemes előny birtokában már lehetett nyugodtabb és még biztonságosabb játékot játszani.

-Két fordulót nyert meg, és ezen kívül sem tűnt hullámzónak a teljesítménye.
-Igen, jó átlagot hoztam, több dobogós helyem is volt, és amikor rosszabbul ment, még akkor is többször az első tízben tudtam zárni.

13458683_1198292976855698_3720331711955693419_o

Elrúgónál az új bajnok

-Ebben a sportágban nehéz favoritot kinevezni egy-egy nap előtt. Mégis mi kell az állandó jó teljesítményhez?
-A pillanatnyi forma, a szerencse és a kellő higgadtság dönti el, hogy egy-egy versenyen ki hogyan teljesít. Én már rájöttem, de azt hiszem, ezzel nem árulok el nagy titkot, hogy egyáltalán nem kell bravúrra törekedni, jobb inkább a biztosra menni. Nagyobbat lehet bukni, mint amekkorát nyerni, ha valaki rizikózik. A bravúroskodásban több a hibalehetőség, így inkább veszíteni lehet vele, mint nyerni. Így én is inkább a biztosat próbálom játszani.

-Mit vár a hétvégi csapatversenytől?
-A legközelebbi fontos feladatunk a hétvégi csapatversenyen való minél jobb szereplés lesz. Annak külön örülök, hogy a csapatversenyben az alapszakaszt mi nyertük meg az Outsiders-szel, mivel mi egy olyan csapat vagyunk, ami csupa olyan tagból szerveződött, akik kezdetben nem akartak semmilyen egyesülethez tartozni. Így lettünk mi a footgolf „kívülállói”, az Outsiders. De ha már kiírták a csapatversenyt, és nekünk ilyen jól sikerült a szerveződés, akkor már nem szeretnénk lemaradni itt sem a dobogóról.

fgah_day2-00139

Zsuppán egy korábbi trófeával

-Van már újabb, hosszabb távú cél kitűzve?
-Magasra tettem a lécet ezzel a bajnoki címmel, így itthon nem is szeretném alább adni, bár tudjuk, hogy egy bajnoki cím megszerzésénél, legyen szó akármilyen sportágról, már csak a cím megvédése nehezebb feladat. De persze állok elébe, és várom az újabb megmérettetéseket, először is csapatdöntőt, majd a téli bajnokságot. Viszont annak nagyon örülnék, ha végre nemzetközi szinten is tudnék bizonyítani, eddig ugyanis a nemzetközi versenyeken igencsak súlytalan voltam, aminek azóta is keresem az okát.

-Mivel foglalkozik, amikor éppen nem footgolfozik?
-A könyvelőirodámat vezetem Budaörsön és Érden, kicsi és közepes cégeknek igyekszünk olyan szolgáltatást nyújtani, hogy az adminisztrációval nekik ne legyen gondjuk és emellett még nyugodtan is alhassanak. Emellett pedig igyekszem kivenni a részemet a gyerekeink neveléséből is. Igazi sportos utánpótlást nevelünk, Bettina jelenleg röplabdázik és még a tornát sem hagyta abba, Donát pedig évek óta focizik, de már sikeresen belekóstolt a footgolfba is, és amikor ideje engedi, ő is jön velem a versenyekre.

Forrás: magyarfootgolf.hu