Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Lépéselőnyben a Montreal

New York Red Bulls 20 meccses veretlenségét szakította meg a Montreal Impact, amely ezzel lépéselőnybe került a Főcsoport elődöntő visszavágójára.

Mancosu-t (háttal) ölelgethették a társak a győzelmét jelentő gólja miatt a lefújás után (forrás: twitter.com/MLS)

Mancosu-t (háttal) ölelgethették a társak a győzelmét jelentő gólja miatt a lefújás után (forrás: twitter.com/MLS)

A Keleti Főcsoport elődöntő odavágójára a kanadai Montrealban került sor, az Impact ellenfele pedig a New York Red Bulls volt. A meccse elején a vendégek kerülhettek volna előnybe a 4. percben, amikor Felipe lövése maradt ki, majd három minutummal később Bradley Wright-Phillips kísérlete ment kevéssel mellé. A 30. percben a Montreal is megmutatta magát, viszont Bernardello távoli próbálkozása nem akadt be. A félidő végéhez közeledve, a 44. percben Mancosu révén vezethetett volna a Montreal, de a hazai játékos fejese kevéssel ugyan, viszont mellé ment Piatti átadása után. Kaput eltaláló lövés nélkül ért tehát véget az első játékrész, hiába volt jelen a vendégeknél az alapszakasz gólkirálya is, bár azért helyzetekben látni, nem volt hiány.

A 48. percben megtört a jég, az első kaput eltaláló lövést jegyezhettük fel. Klejstan a tizenhatoson kívülről küldte kapura a labdát, a vendégek kapusa védett. Az 52. percben is közel járt a gólszerzéshez a Red Bulls – Felipe lökete a felsőlécet találta el. Az 54. minutumban a túloldalon Oyongo beadására érkezett Mancosu fejjel, a labda viszont nem talált kaput. Három perccel ezután Camara jobb lábbal küldte meg a labdát messziről, de a játékszer túl magasan szállt, így a kapu fölé ment. Viszont a következő hazai helyzet már nem maradt ki! Az előre ívelt labdát Mancosu vágta be kegyetlenül a léc alá, a védője mellett könnyen befutva (1-0)! A 67. percben Klejstan egyenlített volna, de próbálkozását kivédte a kapus. Ugyanebben a percben Lawrence is kísérletezett, de ő sem tudott egalizálni, nem talált kaput. A 81. percben jött az újabb nagy helyzet, ekkor Mallace távolról küldte rá a vendégek kapujába a labdát, de gól ebből nem lett, Robles begyűjtötte a játékszert. A 85. minutumban a 16-os sarkáról, éles szögből lőtte el Piatti a labdát, de kaput nem talált a hazaiak játékosa. A legvégén, a 90. percben Damari löketét védte Bush, majd Wright-Phillips a kipattanót küldte mellé, így elmaradt az egyenlítés. Utána rögtön pont az előbb említett Damari nyújtott páros lábbal csúszott rá Mallace-ra, villant is rögtön a piros lap, így a Red Bulls játékosa kihagyja a visszavágót. A meccs ezután nem sokkal véget is ért, a Montreal a vendég Red Bulls 20 meccses veretlenségi szériáját szakította meg ezzel, jó helyzetből várva a visszavágót. A visszavágóra jövő vasárnap, november 6-án kerül sor New York-ban.

MLS – KELETI FŐCSOPORT ELŐDÖNTŐ, ODAVÁGÓ
Montreal Impact – New York Red Bulls 1-0 (0-0)
Helyszín: Saputo Stadion – 15.027 néző
Gólszerzők: Mancosu (61′), ill.
Sárga lapok: Camara (13′), ill. Felipe (13′)
Kiállítás: – , ill. Damari (90+3′)

Montreal Impact: Bush – Camara, Cabrera, Ciman, Oyongo – Bernier (Shipp 90′), Donadel, Bernardello (Mallace 69′) – Oduro (Venegas 74′), Mancuso, Piatti
Vezetőedző: Biello

New York Red Bulls: Robles – Duvall, Collin, Perrinelle, Lawrence (Zizzo 90+1′) – Felipe, McCarty – Muyl (Damari 82′), Klejstan, Grella (Verón 73′) – Bradley Wright-Phillips
Vezetőedző: Marsch

Nagy Dávid