Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólokat a konyhára: szélsőkkel erősítene a Fiorentina!

Nyakunkban a november, ami azt jelenti, hogy egy köpésre van a december, onnan pedig egy ugrásra a január. Hogy mit jelent ez? Nekünk halandóknak általában magasabb gáz számlát, de a futballkluboknak lehetőséget a keret megerősítésére, bővítésére. A Fiorentina élne is ezzel  lehetőséggel. 

sousa

Ebben a szezonban valami nagyon nem megy a liláknál. Leginkább a támadójáték akadozik. Lassabban és sokkal körülményesebben folynak le az akciók a Fior részéről, mint tavaly. Kevesebb rúgott góllal rendelkeznek. Babacar és Kalinic pedig egyáltalán nem sziporkázik úgy, mint azt el lehetne várni. Főleg igaz ez az utóbbira.

Ennek mi az oka? Valami kikopott. Egy sémás lett a lilák játéka, ami kiismerhetővé tette őket. Ezen Sousa mester pedig alig- alig tud változtatni. Ennek a problémának ott van az eredője, hogy a nyáron minimálisan változott a keret. Így új impulzusokkal nem tudta meglepni a Serie A mezőnyét a portugál edző. Ellenben januárban változhatnak a dolgok Firenzében.

A Calciomercato.it információi szerint két szélsővel erősíteni meg a keretét a lila mezes gárda. Elsődleges célpontjuk a korábbi olasz válogatott játékos, Emanuele Giaccherini. Az alacsony termetű középpályás nyáron igazolt a Napoli együtteséhez, ám ott a korai sérülése miatt nem jutott szóhoz, de legalább most, hogy felépült sem. Így könnyen elképzelhető, hogy továbbáll, ha nem változik meg a helyzete. Ami vélhetően azért sem fog, mert Mertens és Insigne illetve Callejón is nagyszerű formában játszik. Továbbá Sarri sem az a fajta, aki sokat rotálja a kezdőjét.

A másik kiszemelt a Fiorentina részéről pedig, Iturbe. A Roma szélsője alig- alig jut játéklehetőséghez Spalletti alatt. Az is érdekes, hogy a kopasz edző már nyáron megmondta, hogy nem valószín, hogy számolni fog az argentinnal. Így bőven van esély az ő leigazolásához. Mindenesetre erősítés lenne mind a két labdarúgó a Fior számára. Ám ne vegyük ezeket kész tényként. Január még messze van.

BSZ