Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Magabiztos Fradi, nehezen nyert az MTK

Érdekesen alakult a kilencedik forduló a Hölgyek élvonalbeli pontvadászatában, hiszen két hazai siker mellett kétszer a vendégcsapat örülhetett.

viktoria_mtk_ut_12

Túl a bajnokság felén lépéselőnybe került az MTK, amely Szombathelyen játszott rangadót a Viktória ellen. Szabados György együttese nélkülözte a napokban műtéten áteső Nagy Alexandrát, míg Csordás Csaba a legerősebb együttesét vezényelhette pályára. Nem kezdődött rosszul a találkozó a házigazdáknak, több kisebb lehetőség mellett enyhe mezőnyfölényt harcolt ki a zöld mezes vasi alakulat. Az első félórához érve azonban a fővárosiak kerültek előnybe: szögletet harcolt ki az MTK, Nagy Lilla beadását követően Vörös Viktória lábáról pattant saját kapujába a játékszer. Nem sokkal később Csányi robogott el a szélen, centerezését Méry parádés megoldással lőtte Bíró kapujába. Ezzel megnyugtató előnyre tett szert a vendégegylet, ám még a szünet előtt szépített Manhart. Turányi buktatta az osztrák lányt, aki a büntetőt magabiztosan értékesítette.

A második félidőt jobban kezdte a kék-fehér alakulat, amely további gólokat szerezhetett volna, ám két lövés – Gelb Mónika, és Nagy Lilla révén – is a kapufán csattant. Ezzel a győzelemmel fontos három pontot szerzett a legutóbbi két bajnokság ezüstérmese, hiszen lépéselőnybe került a Ferencvárossal szemben.

A zöld-fehérek Kókára látogattak, és magabiztosan futballozva hozták a kötelezőt. Az első negyvenöt perc nem is hozott olyan nagy iramot, mert bár Fenyvesi Evelin révén korán vezetést szerzett Dörnyei Balázs csapata, a gól után visszább vett a címvédő. Fordulás után azonban beindult a henger. Fenyvesi Evelin második gólja, valamint Telek-Sümegi Éva duplájával pontot is tettek az összecsapás végére a Fradi futballistái, Ebere Orji találata pedig a kiütést jelentette.

oregcintia

Ami az Újpest  győri vendégjátékát illeti, mindkét csapat előtt adódott több helyzet, a nagyobbakat a hazaiak hagyták ki, ám a fővárosiak ezúttal nem tudtak élni a kisebb lehetőségeikkel sem, míg az ETO már az első perc végén megszerezte a vezetést Öreg Cintia révén. A játékrész derekán aztán újfent villant a fiatal középpályás, s innentől nem volt visszaút a liláknak. Ugyan a szépítésre még az első félidőben esélye nyílt a látogatóknak, Németh Felícia azonban a léc fölé emelt. A második félidőben már inkább a mezőnyjáték dominált, s az sem könnyítette meg a felek dolgát, hogy egyrészt mély talajon kellett futballozniuk a Hölgyeknek, másrészt a pálya szélessége sem feltétlenül felelt meg a szabványosnak.

Csepelen közel negyedóra kellett, hogy kétgólos előnyre tegyen szert az Astra. Dombó János tanítványai Fogl révén szereztek vezetést, amelyet nyolc perccel később Halászi Kinga növelt kettőre. Mintegy nyolc perc lehetett hátra a szünetig, mikor is Kovács Nikolett révén szépített a Honvéd, ez azonban nem volt elég, hogy fordulás után összejöjjön az egyenlítés. Ami a második játékrész krónikáját illeti, egyik csapat sem szakadt meg az újabb gólért, így – ha szűken is – megérdemelten tartotta otthon a három pontot a csepeli alakulat.

Eredmények:
Astra-Selector HFC – Budapest Honvéd 2-1 (2-1)
g.: Fogl (7.), Halászi (14.) ill.: Kovács N. (37.)

ETO FC Győr – UTE-Profisport 2-0 (2-0)
g.: Öreg C. (2., 21., a másodikat 11-esből)

Kóka KSK-FNLA – Ferencvárosi TC 0-5 (0-1)
g.: Fenyvesi E. (7., 65.), Telek-Sümegi (58., 73.), Orji (88.)

Viktória Trend-Optika FC – MTK Hungária 1-2 (1-2)
g.: Manhart (45+1., 11-esből) ill.: Vörös V. (30, öngól), Méry (34.)

A bajnokság állása:

jet-sol-liga

A góllista élmezőnye:

jet-sol-liga_gol

Gavalovits Sándor