Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Szűk előnyről várhatja a folytatást a Galaxy

Kaliforniában a Nyugati Főcsoport első elődöntőjére a Galaxy otthonában került sor, ahol a nagy idényt futó Rapids vendégszerepelt.

Giovani dos Santos volt a Los Angeles-i klub nyerőembere (forrás:mlssoccer.com/

Giovani dos Santos volt a Los Angeles-i klub nyerőembere (forrás:mlssoccer.com/

Az első játékrész igencsak eseménytelenre sikeredett, egy lövést érdemes megemlíteni, azt az egyetlent, ami eltalálta a kaput. A 22. minutumban Lletget akart előnyt szerezni az LA-nek, ám a közeli lövésnél résen volt a válogatott kiemelkedő alakja, Tim Howard. A meccset egyébként úgy tűnt, jobban kezdi a Colorado – Badji a 4., majd a 8. percben is kapura akart lőni, de a játékszer elkerülte a hazaiakét.

A második félidőben nem kellett sokat várni arra, hogy gól szülessen. Az 55. minutumban Giovani dos Santos volt eredményes. A mexikói labdarúgó Van Damme beadása után fejjel volt eredményes – a labda a fejese után még megpattant a gyepent, majd úgy vágódott be a léc alá, kicsit becsapós volt. A közép-amerikai csatár 15. gólja volt ez a szezonban (1-0)! Nem sokkal ezután, az 59. percben Gashi passza után küldött kapura egy nagy löketet Jones a túloldalon, de Rowe nagyot mentett. A gól utáni percekben pedig a Galaxy igyekezett nyomni. A 77. percben Donovan lekészítését követően Husidic lőtt laposan kapura, de a vendégek hálóőre, Howard begyűjtötte a labdát. Két perccel ezután újból Donovan volt az egyik szereplő a hazai támadásból, amikor a Colorado egyik rossz passzát fülelte le, majd ívelte fel jól, Magee jó helyről lőhetett, de könnyű préda volt ez is Howard számára. A végéig aktívabb és támadóbb volt továbbra is a Galaxy, de felcsillant még a remény a 91. percben a Rapids számára, de Gashi lövése jócskán fölé szállt. Hazai előnyzerzés tehát az odavágón, visszavágó vasárnap este 22 órától, november 6-án.

Los Angeles Galaxy – Colorado Rapids 1-0 (0-0)
Helyszín: StubHub Center, 24.487 néző
Gólszerzők: dos Santos (55′), ill.
Sárga lapok: Van Damme (45′), Cole (67′), ill., Badji (12′), Watts (50′), Jones (60′)
Kiállítás:

Los Angeles Galaxy: Rowe – Rogers, Steres, Van Damme, Cole – Husidic (Larentowicz 82′), Lletget – Donovan, dos Santos (Keane 82′), Boateng (Magee 70′) – Gordon
Vezetőedző: Arena

Colorado Rapids: Howard – Miller, Watts, Sjoberg, Burch – Cronin, Azira – Gashi, Powers, Badji – Doyle (Hairston 70′)
Vezetőedző: Mastroeni

Nagy Dávid