Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nuri Sahin a Serie A-ban köthet ki! – sajtóhír

Német lapértesülés szerint az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból érdeklődnek a Borussia Dortmund alkalmazásában álló Nuri Sahin iránt. Thomas Tuchel eddig nem igazán számolt a török középpályással, így minden bizonnyal nem fognak akadályt gördíteni elé, ha távozni szeretne. 

fiorentina-gruppo

A Bild információi szerint a Paulo Sousa által vezetett Fiorentina szeretné leigazolni a 28 esztendős Nuri Sahint, aki a szezon eddigi részében mindössze egy tétmérkőzésen kapott lehetőséget. A török futballistát jelenlegi állomáshelyéhez 2018 júniusáig köti szerződés, a transfermarkt pedig 6,5 millió euróra becsüli a piaci értékét. 

Nuri Sahin mindössze 17 esztendős volt, amikor bemutatkozhatott a Borussia Dortmund legjobbjai között. Fiatal kora ellenére igen is meghatározó szerepet töltött be, de 2007 nyarán úgy döntöttek, hogy kölcsönadják. A 2007/2008-as szezon folyamán a Feyenoordnál rúghatta a bőrt. Az ideiglenesen váltást követően visszatért a BVB-hoz. A török középpályás egyre jobb lett, majd 2011-ben végleg váltott. Ekkor a Real Madrid igazolta le, ám José Mourinho nem igazán számított rá. A 2011/2012-es kiírás után a Liverpoolhoz került kölcsönben, viszont egy fél évet követően túl is adtak rajta. Ezután visszatérhetett Dortmundban, ahol 1,5 esztendőn keresztül csak ideiglenesen futballozott, majd 2014 nyarán véglegesen szerződtették. Pályafutásának tehát legszebb éveit egyértelműen a német klubnál töltötte, melynek színeiben 241 tétmérkőzésen léphetett pályára eddig, ezeken 23 találatig jutott illetve 45 gólpasszt osztott ki.