Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ifjú nigériai játékos érkezhet Újpestre

A CAS még mindig nem döntött az Újpest átigazolásokból kizárásának ügyében, ennek ellenére a lila-fehér klubnál már a téli játékos szerződtetéseket tervezik. Eddig a szokásoktól eltérően betartották az ifjú és külföldi labdarúgók szerepeltetésének szabályát, de most újabb tehetséges idegenlégiós érkezhet Újpestre.

2731461_full-lndA válogatottban zöld-fehérben, viszont klubcsapatában lila-fehérben játszhat majd a nigériai.

Nigériai lapértesülés szerint a 2015-ös U17-es világbajnokságot megnyerő válogatott egyik alapembere, Funsho Bamgboyet próbajátékra várják a Megyeri úton. Bamgboye vb-szereplése felemásra sikeredett lévén, Egyesült Államok ellen (2–0) 81 percet játszott, a chileiek ellen (5–1) az 54. percben állt be, majd harminc perc múlva piroslapot kapott, így a horvátok ellen nem játszott. A kieséses szakaszban Ausztrália ellen (6–0) 78 percet játszott, Brazília ellen (3–0) a 90.-ben cserélték le, de mindkét meccsen besárgult, így a Mexikó elleni (4–2) elődöntőről ismét eltiltás miatt hiányzott. Viszont így a döntőben már újra játszhatott, ahol Mali legjobbjaival mérhették össze tudásukat, a második találatot ő szerezte a 2-0-ra megnyert fináléban.

„Nagyon örülök, hogy Magyarországra megyek. Kiskorom óta erősen hiszek magamban, és sohasem kételkedtem a tehetségemben” – olvashat az africanfootball.com-on a játékos nyilatkozata.

Endrődi Dávid