Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Januárban rendezik meg a FIFA “The Best” gáláját

Miután a France Football 2017-ben már a FIFA-tól külön adja át az Aranylabdát, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek ezért létrehozta a “The Best” gálát, amely keretein belül átadják az előző év legjobb játékosainak járó díjakat. 

1477925620_798372_1477926551_noticia_normal

Forrás: FIFA.com

A FIFA az Aranylabda után is fenn akarta tartani az évente megrendezett gálát Zürichben, ezért létrehozta az egyszerűen “The Best”, azaz “A Legjobb” gálát, ahol a FIFA az előző tárgyév legjobb férfi és női játékosát, edzőjét díjazza, illetve kihirdeti a Puskás-díj győztesét is. Emellett még átadnak egy “Fair Play” és egy szurkolói díjat is. A gála 2017. január 9-én lesz. 

Az új rendszerben a szavazatok fele a világ 221 nemzeti válogatottját vezető edzőktől és a csapatkapitányoktól érkezik, a voksok 25 százaléka a sajtó képviselőitől, a maradék 25 százalék pedig a szurkolóktól, amit a FIFA november 4-én nyit meg a honlapján, és november 22-én zár le. December 3-án pedig bejelentik a három végső jelöltet.

“Ez az esemény a futballról fog szólni, és azokról, akik a legelkötelezettebbek iránta: a játékosokról, az edzőkről és a szurkolókról. Az új gála az új megközelítésével azt a játékot ünnepeli, amit mindannyian imádunk.” – mondta Gianni Infantino, a FIFA elnöke.

Argentína és Portugália csapatkapitányai már le is adták a voksukat. Mindketten csapattársaikat nevezték meg: Lionel Messi Suarezt, Neymart és Iniestát, míg Cristiano Ronaldo Benzemát, Bale-t és James Rodriguezt. 

Szigeti Andrea