Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Giovinco-ék küldték padlóra a City-t!

Hiába a hazai pálya, még csak gólt sem tudott lőni a New York-i City, amely méretes pofonba szaladt bele a Toronto vendégjátéka során. A meccs hőse a mesterhármast jegyző Giovinco volt. 

cwoakwnwgaazyi1

Giovinco volt a Toronto FC karmestere – az olasz mesterhármast szerzett! (forrás: twitter.com/torontofc)

New York City – Toronto FC 0-5 (0-3) Továbbjutott: Toronto FC, 7-0-s összesítéssel
Gólszerzők: – , ill. Giovinco (6′, 20′ – büntetőből, 90+1′), Altidore (30′), Osorio (50′)

Az odavágót Torontóban a hazai klub nyerte 2-0-ra, ezzel otthon kellett visszajönnie a párharcba a New York-i Citynek. Ahelyett, hogy ez történt volna, már az első félidőben óriási nehézségekkel kellett szembenézniük a hazai játékosoknak. Hiába uralták a mezőnyt, és voltak helyzeteik is, már az első játékrészben eldőlt minden, és nem a hazaiak örömére!

A 6. percben Altidore-tól kapott jó passzt Giovinco, az olasz támadó pedig káprázatos labdaátvétele után szép góllal szerzett előnyt a vendégeknek (0-1)! A 19. minutumban Brillant hibázott a City tizenhatosán belül, amikor Giovinco-t akasztotta meg, a játékvezető pedig tizenegyest adott a vendégeknek, nagy bajban volt a City! A labda mögé a sértett állt, majd magabiztosan értékesítette a büntetőt, a játékszert a jobb alsóba rúgva (0-2)! A 30. percben vendég részről Zavaleta vágta előre igencsak hátulról a labdát, ami egészen a City tizenhatosának belsejéig repült, ahol a maga elé érkező labdát lepattanás után kegyetlenül a léc alá vágta Altidore, padlón volt a New York (0-3)! Az első félidőben tehát minden eldőlt, de a folytatás sem lett könnyebb a hazaiaknak.

A folytatásban öt perc elteltével újabb gól született! Osorio a visszatett labdát könnyen rúgta be a New York-i kapuba (0-4)! A hajrában dőlt el a meccs végeredményét tekintve minden, hiszen a továbbjutás már rég nem volt kérdéses. A hosszabbítás első percében érkezett Giovinco, aki újabb találatával ugyan nem a klasszikusból való, de mesterhármast ért el! Az olasz támadó szépségdíjas gólt lőtt, a labda a kapus előtt is megpattant, megsemmisült a City (0-5)! Ez lett a végeredmény is, Giovinco vezényletével összesítésben 7-0-ra (!) ütötte ki a Toronto a New York City-t. A kanadai klubra saját hazája riválisa vár a Keleti Főcsoport döntőjében, méghozzá a másik New York-i alakulatot búcsúztató Montreal Impact, így már két közös vonás is van az ellenfelekben.

A Főcsoportok döntőinek párosításai

November 11. – Colorado Rapids – Seattle Sounders
November 28. – Seattle Sounders – Colorado Rapids

November 23. – Toronto FC – Montreal Impact
December 1. – Montreal Impact – Toronto FC

Nagy Dávid