Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Meglepetés New Yorkban; kikapott, de továbbment a Seattle

Kihullott a másik New York-i gigász is – a Red Bulls-ot Piatti duplája, Drogba gólpassza, Klejstan kihagyott büntetője taszította a kiesésbe. A Seattle kikapott, de folytatja a küzdelmeket. 

cwnidgnwqaagzz3

Az Impact sodorta el Wright-Phillips-éket, a Red Bulls hazai pályán esett ki (forrás: twitter.com/N ewYorkRedBulls)

New York Red Bulls – Montreal Impact 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Bradley Wright-Phillips (77′), ill. Piatti (51′, 85′)
Továbbjutott: Montreal Impact, 3-1-es összesítéssel

Annak ellenére, hogy idegenben az odavágón 1-0-ra kikapott a New York Red Bulls, mégis esélyesként várta a Montreal Impact elleni visszavágót. Jól is kezdett a hazai csapat, Perrinelle fejesét azonban védte Bush. A 15. percben Bradley Wright-Phillips is igyekezett gólt szerezni, de lövése mellé szállt. Majd a 20. minutumban mutatkozott az addigi legnagyobb esély a hazai gólszerzésre. Bush kapus Veron-nal szemben az Impact tizenhatosán belül szabálytalankodott, jöhetett a tizenegyes! A labda mögé Klejstan állt, de Bush jóvátette hibáját, kivédte a hazaiak büntetőjét! A 22. percben Duvall is igyekezett, de lövése a vendég kapu fölé ment, a 26. minutumban pedig a túloldalon Bernardello villant, Robles pedig védett. Piatti passza után Oyongo talált volna be a 41. percben a New York-i kapuban, de ő sem járt sikerrel, és még maradt is a félidő végére ezen felül is helyzet. A 43. minutumban Klejstan feledtette volna kihagyott tizenegyesét, azonban a nagyszerű tekerés után kevéssel kanyarodott mellé a labda. A 45. minutumban Klejstan keresztlabdáját lőtte rá Zizzo, Bush a helyén volt. Gól nem esett, így jöhetett a szünet. Jobb volt a New York-i alakulat minden téren, mezőnyben is uralták a játékot, sok helyzetük ellenére azonban elmaradt a találat.

A folytatásban nem kellett sokat várni a meccs első góljara. Az 51. minutumban a Montreal került előnybe, amikor Piatti szerezte meg szezonbeli 19. találatát léc alá tartó, védhetetlen lövésével. Összesítésben már 2-0-s előnye volt az Impactnek, plusz idegenben lőtt gólja is volt már ezzel a találattal (0-1)! Hamar egyenlített volna a Red Bulls, de McCarty fejese kimaradt az 54. percben. A következő minutumban Klejstan szabadrúgásból beívelt labdáját kapta meg Perrinelle, de a vendég kapu közvetlen közelében lőtte jócskán el a labdát. A 62. percben is ő próbálkozott, de újból sértetlen maradt a kanadai főváros csapatának kapuja. Jött a szöglet ugyanebben a percben, Klejstan beívelése után Perrinelle fejjel tette a kapu előtt helyezkedő Bradley Wright-Phillips elé a labdát, aki szintén fejjel ért a labdába, de kevéssel elhibázta a lehetőséget az egyenlítésre. Folyamatosan nyomás alatt tartotta ellenfelét a New York-i együttes, és a 64. percben újra a hazaiak előtt adódott esély betalálni, Collin szabadrúgás utáni csúsztatása viszont kicsit széles lett. A 72. percben Royer hibázott közelről, így újból elmaradt az egyenlítés, amire viszont már nem kellett sokat várni. A 77. minutumban az alapszakasz gólkirálya, Bradley Wright-Phillips talált be, ezzel életben tartva a hazaiak esélyeit (1-1)! Drogba a vendégeknél a 80. percben váltotta Mancosu-t, majd az elefántcsontparti veterán 5 minutummal azután, hogy beállt, gólpasszt adott! Az afrikai szépen pöckölte ki a jobb szélén érkező Piatti-nak a labdát, aki pedig nem hibázott, 20. gólját lőtte meg a szezonban, eldöntötte a párharcot, meglepetésre kiejtve a Red Bulls csapatát (1-2)! A végéig ezután már igazán komoly helyzet nem alakult ki, a kanadai klub 3-1-es összesítéssel jutott tovább a Keleti Főcsoport Konferenciájának döntőjébe!

FC Dallas – Seattle Sounders 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Akindele (25′), Urruti (56′), ill. Lodeiro (54′)
Továbbjutott: Seattle Sounders, 4-2-es összesítéssel

Idegenben az odavágón a dallasi klub 3-0-ra kikapott Seattle-ben, így volt mint javítani a folytatasban. Ennek megfelelően a visszavágó 25. percében a hazaiak kerültek előnybe. A Harris által nagyszerűen beívelt labdát Akindele fejelte szépen a vendégek kapujába (1-0)! Az első játékrészben több találat nem született, a szünetig pedig uralta a Dallas a meccset.

A folytatás után viszont nem sokkal jött az egyenlítés, így pedig még távolabb került a továbbjutástól a hazai együttes. Az 54. minutumban Mears a labdaszerzése után jól tette be a labdát a kapu elé, amit az érkező Lodeiro lőtt be (1-1)! De nem adta fel a dallasi klub, két perccel később már újra vezettek a hazaiak! Harris beadását Rosales fejelte a kapu elé, az ott érkező Urruti pedig szintén fejjel operált, vezetést szerezve csapatának (2-1)! Ám ez kevés volt, győzelme ellenére kiesett a Dallas, amely összesítésben 4-2-re maradt alul ellenfelével szemben. A Sounders a Nyugati Főcsoport döntőjében a Colorado Rapids-szal vív párharcot a végső fináléba jutásért.

A Főcsoportok döntőinek párosításai

November 11. – Colorado Rapids – Seattle Sounders
November 28. – Seattle Sounders – Colorado Rapids

November 23. – Toronto FC – Montreal Impact
December 1. – Montreal Impact – Toronto FC

Nagy Dávid