Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női NB II.: Verhetetlen a DVTK

Kilencedik meccsén is győzni tudott a miskolci alakulat, amely ráadásul a gólokkal sem adós. A Zalaegerszeg is legyőzte a sereghajtót, míg a forduló meglepetését a Videoton szolgáltatta.

kelen-vidi

Már nem dobogós a Kelen-Budaörs, miután kikapott a Videotontól. A kiegyenlített találkozón a fehérváriak a szünet előtti percekben szereztek vezetést, és bár a kelenföldiek mindent megpróbáltak, a mérkőzés hajrájában kapott újabb góllal megpecsételődött a sorsuk.

S ezt a botlást kihasználta a Szent Mihály, amely hátrányból nyert odahaza a Sopron ellen. Némi meglepetésre a „Hűség városának” együttese szerzett vezetést alig túl az első játékrész derekán, ám Szalai Ágnes révén még a szünet előtt sikerült egyenlítenie a szegedi együttesnek, míg a második félidőben előbb Zimányi Kovács Anikó, majd a rendes játékidő utolsó percében Harcel Boglárka talált be.

femina-dvtk

Nem lehet könnyű a listavezető DVTK ellen játszani, ezt a Femina is megpróbálta, de csak megnehezíteni tudta a borsodiak dolgát. Annyiban más volt ez a találkozó, mint a szezon eleji kupamérkőzés, hogy sokkal szervezettebben futballozott a palotai együttes, aminek csak nehezen találta ellenszerét a piros-fehér együttes, és kellett félóra, mire fel tudták törni Fórizs Sándor tanítványai a fővárosiak védelmét. Boros Kinga volt ekkor eredményes. A folytatás is miskolci fölénnyel telt, annak ellenére, hogy a házigazdák is el-eljutottak Varga Linda kapujáig, gólt azonban nem sikerült szereznie Szabó Ilona együttesének. Ellenben André Antónia tulajdonképpen pontot is tett a csata végére, a hajrában a fáradó, de továbbra is lelkes Femina kapott még egyet, így magabiztos sikert aratott a DVTK, amely elképesztő iramban robog az élvonal felé. Beszédes adat, hogy kilenc forduló után már 62(!) gólt szereztek Vachter Fanniék, miközben csak hármat kaptak. Imponáló teljesítmény.

A dobogóra, illetve a feljutásra pályázó Monor Budapesten lépett pályára az AirEnergy ellen, és Gólik Fruzsináék nem bízták a véletlenre a három pont bezsebelését. Egy félidő elég volt, hogy magabiztos, háromgólos előnyre tegyenek szert a kék-fehérek, és bár a második játékrészben egy gólra felzárkóztak a pestiek, Fehér Tamás tanítványai tudtak újítani, a hajrában lőtt két góllal megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Nem volt könnyű találkozója a Zalaegerszegnek a Balatonfüred ellen, amely sokáig igencsak megnehezítette a kék-fehérek dolgát, ám csak sajátmagának köszönheti, hogy nem sikerült pontot szereznie idegenben. Ugyan a mérkőzés elején az Egerszeg került előnybe, ám négy perc leforgása alatt fordított a Füred, és ha kicsit jobban koncentrálnak, előnnyel is mehettek volna pihenni, ám Tóth Tímea szerencsétlen öngóljával visszahozták a vendéglátókat, akik húsz perccel a vége előtt újfent visszavették a vezetést, az utolsó percben aztán ismét öngólt vétettek a látogatók, ki is csúszott a kezükből az egy pont reménye is.

Fellángolásai vannak a paksi együttesnek, de nem a Pécs ellen. A baranyai együttes a játék képe alapján simán verte az atomvárosiakat, igaz a rengeteg helyzetükből mindössze hármat használtak ki a piros-feketék, de ez bőven elég volt ezen a hétvégén.

Eredmények:
Videoton – Kelen-Budaörs 2-0 (1-0)
G.: Trampler K. (43.), Szehofner V. (78.)

Szent Mihály SE – SC Sopron 3-1 (1-1)
G.: Szalai Á. (36.), Zimányi Kovács A. (68.), Harcel B. (90.) ill.: Sábján R. (23.)

Vasas-Femina – DVTK 0-3 (0-1)
G.: Boros K. (29.), André A. (55.), Vachter F. (90+2.)

AirEnergy – Monor SE 2-5 (0-3)
G.: Bereczki O. (51.), Folk Zs. (72.) ill.: Pirót T. (18., 89.), Linke N. (35.), Manev F. (44.), Gólik (82.)

Zalaegerszeg – Balatonfüred 4-2 (2-2)
G.: Gáspár K. (7.), Tóth T. (33., öngól), Szegedi A. (70.), Ősi N. (89, öngól) ill.: Szokoli V. (29.), Gyarmati R. (32.)

PMFC-Keresztes Lovagok – Atomerőmű SE 3-0 (2-0)
G.: Eigner E. (6., 31.), Horváth P. (78.)

Tabella:

noi-nb-ii-tab

Góllövőlista:

noi-nb-ii-gol

Gavalovits Sándor