Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb: Depay duplával nyert Hollandia – videóval!

A világbajnoki selejetezők A csoportjának maradék meccsein a hollandok legyőzték a a luxemburgi válogatottat, habár a félidőben még csak döntetlenre álltak. A bolgárok is megnyerték a saját mérkőzésüket, a fehéroroszoknak pedig semmi nem jött ma délután össze. 

15055746_1754898348109229_1349528612937042840_n

Forrás: Facebook

Luxemburg – Hollandia: 1-3 (1-1)
Helyszín: Stade Josy Barthel (Luxembourg) Vezette: Anthony Taylor
Gólszerzők: Chanot (44. – büntetőből) ill. Robben (36.), Depay (58. 84.)
Sárga lapok:  Bensi (51.) ill. Brenet (43.), Blind  (60.)
Kiállítás:  – ill.-

Luxemburg: Schön, Da Mota (Kerger, 75.), Mahmutovics, Chanot, Malget, Jans (Janisch, 26.), Mutsch, Philipps, Bensi (Thill 82.), Bohnert,  Turpel. Szövetségi kapitány: Luc Holz

Hollandia: Stekelenburg, Brenet, Bruma, Van Dijk, Blind, Klaassen, Wijnaldum, Ramselaar (De Roon, 89.), Robben (Berghuis, 46.), Dost, Sneider (Depay, 46.). Szövetségi kapitány: Danny Blind

A hollandok uralták a meccset már az elejétől kezdve, és folyton támadták a hazaiak kapuját. A 12. percben Robben lövését ütötte ki Schön kapus, a kipattanót pedig Klaassen bombázta a kapura, de a védők a labda útjába álltak. A 15. percben azért Luxemburg is megmutatta, hogy a pályán van, amikor Bensi lőtt laposan, de az egyik védő lefülelte a labdát és megakadályozta, hogy elérjen a kapuig. A következő percek a hollandokról szóltak, annyira, hogy a 36. percben megszerezték a vezetést. Klaassen adott gólpasszt Robbennek, aki az őrízetlenül maradt a bal alsó sarokba bombázott. A 43. percben viszont a hazaiaknak volt szerencséjük, amikor egy támadásuk Brenet szabálytalanul akadályozott meg, és amiért Taylor bíró tizenegyest ítélt. Maxime Chanot állt a labda mögé a büntetőt elvégezni, majd a kapu bal oldalába lőtte. Az első félidő ezzel az eredménnyel zárult.

A második félidőben maradt a holland fölény, de egy kicsit lelassult a meccs irama. A hollandok birtokolták többet a labdát, a luxemburgiak pedig beálltak védekezni. Nem tudték sokáig tartani őket, hiszen az 58. percben megfordították a mérkőzés állását. Blind adott egy magas labdát csapattársa, Memphis Depay irányába, aki lecsapott rá és közelről befejelte a labdát a léc alá. A második gól után végleg lecsendesült a meccs, a hollandok sem erőltették már nagyon a gólszerzést, érezték, hogy ez a meccs már meglesz. Jól is gondolták, de inkább bebiztosították magukat egy harmadik góllal a 84. percben. Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, a labda mögé pedig Depay állt, aki egy gyönyörű lövéssel megszerezte a második gólját is. A végéig az eredmény nem változott, így a hollandok feljöttek a tabella második helyére.

Bulgária – Fehéroroszország : 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Popov (10.) ill.-
Sárga lapok: Aleksandrov (19.), Kirilov (72.), Dyakov (83.) ill. Hleb (21.), Shitov (51.), Kendish (80.)
Kiállítás:  Hleb (92.)

Nagyon hamar megszerezte a vezetést a bolgár válogatott. A 10. percben Delev kapott tökéletes lapdát a jobb szélen, amit tökéletesen Popov fejére varázsolt, ő pedig a kapuba fejelt. Hiába volt a vezetés, a fehéroroszok látszólag uralták a játékot, többet volt náluk a labda, sokkal többször lőttek kapura, de próbálkozásaik mind kimaradtak. A korai gól után, több nem született, így a bolgárok szerezték meg a győzelemért járó három pontot.

A tabella állása az A csoportban: 

ffff

Szigeti Andrea