Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazília: A PSG védője még reménykedik a VB-részvételben

Alig több mint egy évnyi pihenő után végre visszatérhetett a brazil válogatottba a Paris Saint-Germain védője, Thiago Silva. A 2014-es világbajnokságot követően sokat kritizált játékos örömmel épett pályára újra a legendás aranysárga mezben, és komoly jövőben reménykedik.

messivsthiagosilva

Thiago Silva ugyan még mindig csak 32 esztendős, ám a PSG védőfejedelmét sokan öregnek titulálták már a brazil válogatotthoz. Pedig a párizsi sztárcsapat csillaga még mindig a világ egyik legjobb bekkjének számít, amelynek hátterében mindig magabiztos játéka, és óriási tapasztalata is áll.

Silva az argentinok ellen 3-0-ra megnyert meccsen állt be csereként, a szintén már-már veteránnak mondható interes Miranda helyére. Az alig ötpercnyi jelenlét a pályán annyira felvillanyozta Silvát, hogy nem is szégyenlősködött odaszúrni a kritikusoknak:
„Sokan úgy vélik, hogy 32 évesen már öreg vagyok. De én a pályafutásom legjobb szakaszában vagyok. A 2018-as Világbajnokság még messze van. Még mindig tartanak a selejtezők. De ha fenntartom a formám a PSG-ben, akkor meg van minden reményen, hogy részt vehessek a vb-n. Remélem, hogy akár 40 éves koromig játszhatok, mint az egyik példaképem az AC Milanban, Paolo Maldini. Lehetőségem volt rá, hogy játszhassak vele karrierje utolsó hat hónapjában. Láttam már ezt az utat, és majd a testem megmondja, hogy képes vagyok rá.” – nyilatkozta a Canalnak, a dél-amerikai légiós.

Balogh József