Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új korszak kezdődik! – Gerrard elköszön a Galaxy szurkolóitól

Steven Gerrard nagy reményekkel érkezhetett 2015-ben az MLS-be, egyik legújabb instagram fotóján pedig búcsúzik klubja városától. Az észak-amerikai profi liga egyik kiemelkedő csapatába szerződött tavaly a Liverpoolból érkező középpályás, hiszen a Los Angeles Galaxy játékosa lett.

p150206035-la_galaxy_club_america-1080x840

Gerrard Los Angelesnek fordít hátat (forrás: thisisanfield.com)

Felemás teljesítményét jegyezhettük meg Gerrardnak rövid Los Angeles-i karrierje alatt. Összesen 38 meccsen szerepelt a 36 esztendős labdarúgó a Los Angeles csapatában, összességében pedig 5 találattal, valamint 12 gólpasszal járult hozzá a Galaxy eredményeihez. Beszédesebb viszont az az adat, ami hozzá segíthette ahhoz is, hogy többször a kispadra kerüljön, mi szerint kissé pontatlan volt – passzpontosság tekintetében csak a 12. helyet szerezte meg a ligában a WhoScored adatai alapján. Rossz mutatók szemszögéből nézve top 10-es helyezést ért el labdakezelést tekintve, a 8. hely lett ebben a “kategóriában” az övé. Mindez akár bele is fért volna, de kritikusai főként azért is rótták fel neki a nagyon vegyes teljesítményt, mert csillagászati összegeket vágott zsebre. Mit sem számít a dicső múlt, ha valaki gyengébb teljesítményt nyújt a jelenben, ráadásul ezért 6,13 millió dollárt vitt haza Gerrard éves szinten – ez is szúrta ebben a formában a kritikusai szemét. Ez azért is fontos, mert az MLS negyedik legjobban kereső játékosáról beszélünk.

A Galaxy számára már a szezon rájátszásában nincs meccse, hiszen a Colorado kiejtette a Los Angeles-i klubot, így már nincs sok esély arra, hogy a klub mezét tétmeccsen újra magára öltse az angol. A középpályást szóba hozták a skót Celtic csapatával is, de arról is terjednek a hírek, hogy MLS-es kiruccanásával ér véget Gerrard profi karrierje labdarúgóként. Ez utóbbi esetben arról szólnak a pletykák, hogy az angol focista nagy sikerei helyszínére, tehát Liverpoolba térne vissza. Ez esetben az ifikkel foglalkozhatna Gerrard, akit Klopp és stábja tárt karokkal várna. Annyi biztos, hogy a középpályás Los Angelest elhagyja, a folytatást pedig kíváncsian várjuk, és természetesen minden fejleményről beszámolunk Gerrard pályafutása kapcsán. Egy nap alatt tehát két legendás angol labdarúgó is távozik MLS csapatától, miután Frank Lampard a New York City-től távozik. Bárhogyan is volt USA-ban a felemás teljesítménnyel, és bárhogyan is lesz a jövőben, Gerrard neve is fogalom lett a labdarúgásban.

Nagy Dávid