Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Ghána a kiesés szélére sodródott! – videóval

Afrikában a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatának utolsó, harmadik szakasza zajlik. A 2. fordulót a mezőny nagy része már korábbi napokon lejátszotta, vasárnapra maradt azonban Ghána és Egyiptom rangadója, illetve pályán volt Guinea és a Kondói DK válogatottja. Egyiptom hatalmasat lépett a világesemény irányába, míg az A-csoportban kettészakadt a mezőny. 

EGYPT SOCCER FIFA WORLD CUP 2018 QUALIFICATION

A-csoport:
Líbia – Tunézia 0-1 
G: – ill. Khazri (50.-büntető)
Guinea – Kongói DK 1-2
G:
Soumah (23.-büntető) ill. Kebano (54.), Bolasie (56.)

Tunézia egy büntetőnek köszönhetően tudott nyerni, s jelenleg a csoport élén áll. A Kongói DK azonban vasárnap előzött, pontszámban beérte riválisát. Guinea büntetőből szerzett vezetést, de a második játékrészben egy két perces rövidzárlat eredménye képen fordítani tudtak a vendégek. A kvartett kettészakadt.

B-csoport:
Nigéria – Algéria 3-1 
G: Moses (25., 90+2.), Mikel (42.) ill. Bentaleb (67.)
Kamerun – Zambia 1-1
G: Aboubakar (45+5.-büntető) ill. Mbesuma (34.)

A hátalcsoport, melyben Nigéria két győzelemmel kezdve toronymagasan vezet, ugyanis Algéria még győzelem nélkül, Kamerun pedig mindkét meccsét döntetlenre adva, gyakorlatilag abban reménykedhet, hogy oda-vissza megveri majd a “szuper sasokat”.

C-csoport:
Marokkó – Elefántcsontpart 0-0
Mali – Gabon 0-0

Gólinaség, melyből egyenlőre Elefántcsontpart jön ki jobban, Mali pedig bár még lőtávon belül van, több botlás már nem nagyon fér bele, vagy szertefoszlanak az oroszországi álmok.

D-csoport:
Zöld-foki szigetek – Burkina Faso 0-2
G: – ill. Diawara (2.), Nakoulma (29.)
Dél-Afrika – Szenegál 2-1
G: Hlatshwayo (43.-büntető), Serero (45+1.) ill. N’Doye (75.)

Burkina Faso magabiztos győzelme révén vezeti a csoportját, ellenben nagy visszhangot váltott ki Dél-Afrika és Szenegál összecsapása, mely újfent a videóbíró létjogosultságát erősíti. Történt ugyanis, hogy a 43. percben szögletre ment ki a labda, egy hazai játékos sem reklamált, a játékvezető mégis büntetőt ítélt, mondván kezet érintve hagyta el a játékteret a labda. Erről szó sem volt, a szenegáli védő lábán pattant meg a játékszer, az esetet csúnyán benézte a játékvezetői team. A megítélt tizenegyest értékesítették a hazaiak, akik a zavarodott vendégekre még egyet rászámoltak a szünet előtt. Szenegál erejéből már csak a szépítésre futotta…

E-csoport:
Uganda – Kongó 1-0 
G: Miya (18.) ill.
Egyiptom – Ghána 2-0
G: Salah (43.-büntető), Said (86.)  ill.

Uganda némi meglepetésre meglehetősen jól tartja magát, míg Ghána gyakorlatilag kezdhet búcsúzni az oroszországi világeseménytől azt követően, hogy egy roppant kiegyenlített meccsen, amin háromszor annyi gólszerzési kísérletük volt, mint Egyiptomnak alulmaradtak. A hazaiak négy lövési kísérletből kettőt gólra váltottak, amivel hatalmas előnyre tettek szert fő riválisukkal szembe, aki két meccs után egy pontos mindösszesen. A találkozó egyébként végig nyitott volt, csak az utolsó percekben sikerült lezárni egy kinyíló védelemmel szemben. Egyiptom hosszú száműzetés, hanyatlás után térhet vissza a világ elitjébe, mint Afrika legsikeresebb csapata. Ehhez persze még kell pár meccset nyerni, de a nyomvonal eddig tökéletes.

A csoportok állása a 2. fordulót követően

teljes-kepernyo-rogzitese-2016-11-14-103310