Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: Simeone több kulcsjátékosa egészségéért is aggódhat a derbi előtt

Gondban lehet az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone, hiszen több kulcsjátékosa egészségéért is aggódhat a szombati madridi derbi előtt.

(Kép: insidespanishfootball.com)

Az Atlético Madrid igencsak kárvallottja lett a világbajnoki selejtezősorozat aktuális fordulóinak. Ahogy arról már beszámoltunk, a matracosok legnagyobb sztárja Antoine Griezmann játéka kérdésessé vált a Real Madrid elleni hétvégi csúcsmeccs előtt.
Griezmann-hoz hasonlóan ráadásul Jan Oblák is megsérült a válogatottnál. Az Atlético kapujában az állandóságot jelentő szlovén halóőrnek a háta fáj, és már a mielőbbi felépülés érdekében vissza is tért Madridba.

Simeone ráncai tovább szaporodhatnak, ha arra gondol, hogy az Atlético több dél-amerikai labdarúgója is érintett hazája válogatottjának soron következő selejtezőjén. Diego Godin és José Giménez az uruguayi, Filipe Luis a brazil, Angel Correa az argentin válogatott tagja, és az említettek jóformán a fél világot körbeutazzák majd, mire a bajnoki forduló előtt, jóformán az utolsó pillanatban visszatérnek majd a spanyol fővárosba. A több ezer kilométernyi utazás rendre magában hordozza a fáradtság és fásultság veszélyét, mellyel szemben Simeone – kollégáihoz hasonlóan – tehetetlen.

Apropó tréning… a Marca szerint Simeone mesternek nagyjából két lehetősége lesz, amikor teljes kerettel dolgozhat a szombati madridi derbi előtt. Atlético-szempontból persze ennél is fontosabb, hogy Griezmann és Oblak kapus rendbe jöjjön, a dél-amerikai kontingens pedig minden probléma nélkül jelentkezzen az edzésen.

Nagy Ákos