Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gerrard elhagyja a LA Galaxyt – hivatalos

Steven Gerrard a Liverpool egykori játékosa távozik az amerikai profi labdarúgó-ligában, az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxytól jelentette be kedden közösségi oldalán.

Gerrard

Steven Gerrard, a Liverpool és az angol labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya szűk egy hónapja pedzegette meg először hogy elhagyná az Egyesült Államokat és megtiszteltetés volt a kaliforniai városban élni, és hogy Los Angeles befogadta őt és családját. Nos kedden hivatalos instagram oldalán jelentette be az angol középpályás távozik a LA Galaxy csapatától és több időt szeretne a családjával tölteni és új szakaszt kezdeni karrierjébe.

gerrard

„ Amikor elhagytam Liverpoolt, Los Angelesbe jöttem azzal a céllal, hogy hozzásegítsem a Galaxyt egy újabb bajnoki címhez. Természetesen csalódott vagyok, hogy nem jött össze e célom, de büszkeséggel tudok visszatekinteni a klubnál töltött időszakomra két rájátszásbeli szerpelésünkkel és számtalan pályán töltött emlékezetes pillanattal. Olyan emberként, aki egész karrierjét a Liverpoolnál töltötte, elképesztő élmény volt Los Angelesbe jönni és az LA Galaxynél játszani. Meg szeretném köszönni Anschutz úrnak, Dan Beckermannek, Chris Kleinnak és Bruce Arenának, hogy lehetőségem nyílt erre, és szeretném megköszönni a csapattársaimnak, az edzői stábnak és leginkább a rajongóknak, hogy fantasztikusan drukkoltak a Galaxynél töltött időszakom alatt. Érdekel, hogyan fog növekedni a liga és a klub.” – nyilatkozta Gerrard

Gerrard 2015 nyarától szerepelt az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy-ban. Mint ahogy életrajzi könyvében megírta Gerrard döntésében fő szerepet játszott, hogy nem szerette volna megélni, hogy csere legyen a Liverpoolban és esetleges gyengébb teljesítménye után kifütyülje az Anfield Road közönsége. Több sajtóhír is napvilágot látott miután először pedzegette távozását Los Angelesből, hogy újra visszatérhet régi sikerei helyszínére Liverpoolba. A vörösök jelenlegi menedzsere Jürgen Klopp pedig szívesen látná stábjában is rutinos játékost, de hely biztosan van számára csapatnál ez száz százalék a német tréner szerint.