Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Fradi-kilences, fej-fej mellett az MTK, Viktória duó

Remek szériát fut a címvédő Ferencváros a női élvonalban, míg az üldöző MTK és a Viktória is igyekszik utolérni a zöld-fehéreket.

jetsol2016

Bravúrgyőzelem után vereség

Nem sikerült folytatnia győzelmi sorozatát az Újpestnek, amely a Kóka vendégeként szenvedett hatgólos vereséget. Oroszi Sándor tanítványai nem tudták tartani Sladjana Bulatovicsot, aki négy találattal vette ki részét a hazaiak kiütéses győzelméből, s emellett kapufát is lőtt. A Kóka végig dominált, igaz csak az első játékrész elején az Újpest szerezhetett volna vezetést Mátyás Noémi révén, a Kóka csak a félidő derekán tudott vezetést szerezni Csiki Anna révén. A hajrához közeledve Véglás buktatta Bulatovicsot gólhelyzetben, a játékvezetőEzt a szünetet követően Marsi Krisztina duplázta meg, majd következett a montenegrói támadó egyszemélyes gálaműsora. Szűk félóra alatt vágott négyet a Fradiból kölcsönadott csatár, aki nyolc góljával holtversenyben dobogós a gólkirálynő-jelöltek listáján.

Kóka KSK-FNLA – Újpesti TE 6-0 (1-0)
G.: Csiki (24.), Marsi (49.), Bulatovics (55., 58., 81., 83., a harmadikat 11-esből)
Kiállítva: Véglás V. (38.)

Két kiállítás után nehéz volt

Pontszerzés reményében utazott az MTK-hoz az ETO FC Győr, ám hamar nyilvánvalóvá vált, csak szervezett játékkal lesz képes megfordítani a meccset Horváth Tamás együttese, lévén a harmadik percben Demeter Réka révén vezetést szerzett a kék-fehér alakulat. Sokáig nem változott az eredmény, ám félóra elteltével nagy lehetőséghez jutottak Szabados György tanítványai. Szőke Nagy Krisztina buktatta a tizenhatos előtt Nagy Lillát, a játékvezető azonnal kiállította a kapust. Ezt követően is inkább a hazaiak domináltak a mély talajú pályán. Ám a győriek aztán a szünet előtt nem sokkal egyenlítettek. Gődér fejesével. A második félidőben is tartotta a döntetlent az ETO, ám Gődér szabálytalansága után villant a sárga, a romániai játékosnak ez volt a második, így pirossal leküldte őt a spori. Nem tudott azonban mit kezdeni kettős emberelőnyével az házigazda, legalábbis a hajráig. Ekkor Pinczi szögletét Méry juttatta a kapuba, megnyerve csapatának a találkozót.

MTK – ETO FC Győr 2-1 (1-1)
G.: Demeter (3.), Méry (84.) ill.: Gődér (45+1.)
Kiállítva: Szőke Nagy (31.), Gődér (73., második sárgával)

Egyre messzebb a felsőháztól

Hiába kezdett jól az Astra, Fogl révén hagyott ki nagy helyzetet, amit a Viktória több lehetősége követett. A végig kiegyenlített találkozót végül egy lerántás miatt megítélt tizenegyes döntött el.

Astra-Selector HFC – Viktória Trend-Optika 0-1 (0-0)
G.: Manhart (87., 11-esből)

Robogó címvédő

Nem bízta a véletlenre a Honvéd elleni találkozó eldöntését a Ferencváros. Dörnyei Balázs csapata már a szünetre eldöntötte az összecsapást, a második félidőben csak az volt a kérdés, mennyi lesz a vége. Nagyszerűen kezdtek a zöld-fehérek, akik Cankovic révén a hatodik percben előnybe kerültek a jobb sorsra érdemes kispestiek ellen, ám azután egészen a félidő derekáig kellett várniuk az újabb találatra, de az utolsó negyedórában már nem volt vita, melyik együttes a jobb. Fordulás után aztán egy lapáttal rátett a hazai alakulat, és bár a piros-feketék szépíteni tudtak, egyértelmű volt, hogy ezen a napon a Fradi ennyivel is jobb ellenfelénél.

Ferencváros – Honvéd 9-1 (4-0)
G.: Cankovic (6.), Orji (25., 43.), Telek-Sümegi Éva (30., 47., 84.), Aleksic (72.), Zlidnis (80., 86.) ill.: Kovács N. (59.)

A bajnokság állása:

jet-sol_tab

A góllövőlista élmezőnye:

jet-sol-gol

Gavalovits Sándor