Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósok: „Nehéz év van mögöttem” – Jakabfi Zsanett

Szenzációs formában futballozik az ősszel Jakabfi Zsanett, a Wolfsburg magyar válogatott támadója, aki a kedd reggel a Digi Sporton mesélt az év eddigi tapasztalatairól.

jakabfi

Nem lehet azt mondani, hogy lenne topon, hiszen csak a Bajnokok Ligájában hét gólt szerzett eddig Jakabfi Zsanett – hármat a Chelsea, négyet az Eskilstuna ellen – és a Bundesligában is egyre jobban megy a játék. Ám kézenfekvő a kérdés, hogy van most? Hiszen korábban sokat bajlódott sérüléssel, valamint vizsgái is voltak. „Lekopogom, most fizikailag és mentálisan is jó formában vagyok. Sok idő kellett ehhez a sérüléseim után. Remélem, így tudok teljesíteni a továbbiakban is. Sok támogatást kaptam a klubtól és a csapattársaktól is a rehabilitáció alatt. Nehéz év volt, nem tudtam hazamenni a sérülés miatt, valamint vizsgáztam az iskolában. De ez is kell ahhoz, hogy fejlődjön az ember, nem bántam meg semmit. Nyilván a fájdalmat nem szeretném újra átélni.”

A hét gólból már választott is a magyar támadó, kedvence a Chelsea elleni első találata lett, amivel kinyílt a gólzsák. „Az első a kedvencem, amit a Chelsea-nek rúgtam. Megtaláltam a góllövőcipőmet, ám nem akarok sokat beszélni erről, nehogy túl nagy legyen rajtam a nyomás. A Bundesligában élen végezni nehezebb, mint a Bajnokok Ligájában. A tabellán utolsó csapat ellen is csak kettő egyre győztünk, ettől jó a bajnokság, erősebb, mint az angol vagy a svéd. Nyilván kupákat akarunk nyerni, ez alapján ítélnek meg minket. A bajnoki cím a prioritás, minden más bónusz. Hat együttes van, amely óriási csatát vív az aranyéremért. Lehetetlen megmondani, mi lesz a végeredmény a második helytől lefelé, hiszen az elsők ugyebár mi leszünk.” – beszélt a tervekről Jakabfi.

S hogy lehetett-e volna német válogatott? „Ha volt is kérés, hogy német válogatott legyek, nem tudok róla. Nálam ez szóba sem kerülhet, nem tudnám feladni az állampolgárságomat. Magyarországról jöttem, ez az ország sokat adott nekem, tartozom ennyivel, hogy a válogatottban szerepeljek. Ezt nem muszájból mondom, hanem azért, mert nálunk is elindult egy folyamat, amelynek köszönhetően talán tíz év múlva erős csapatunk lehet. Szeretnék az egyike lenni azoknak, akik elindították ezt a fejlődést – jegyezte meg a támadó, aki szerint van miben fejlődni a nemzeti együttesünknek. – A magyar csapat egyénileg jó játékosokból áll, a gond az, hogy gyakran elfáradunk a hatvanadik percre, no meg fejben nem mindig bírjuk el a terhet. Ebben sokat kell fejlődnünk.”

Jakabfi Zsanett mesteri négyese a legutóbbi, Eskilstuna elleni meccsen:

Gavalovits Sándor