Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19: Megvan a továbbjutás!

A házigazdák legyőzésével eldőlt, hogy ott lehet az ifi Eb-n a magyar csapat.

u19

A záró kör előtt igen kényelmes helyzetbe hozta magát a nemzeti együttesünk, hiszen Svájc legyőzésével lehetőséget teremtett arra, hogy a házigazdák elleni sikerrel kivívja az Eb-részvételt. Nos, nem is kezdődhetett volna jobban a találkozó, hiszen az első negyedórában egy hazai lehetőséget követően a mieink domináltak, s Szoboszlai Dominik révén az előnyt is sikerült megszerezni. A gól után is igyekeztek a magyarok, és mintegy tíz percen belül megszületett a második magyar találat Bíró Bence lövésével. A két gól megnyugtatta a csapatot, és bár akadt lehetőség mindkét oldalon, további gól nem született a félidőig.

A második játékrészben is inkább a mieink irányították az összecsapást, több helyzet ellenére gólt nem sikerült elérni. A hajrában aztán Kleisz Márk villant, végleg eldöntve az összecsapást, majd erre rátett egyet Szabó Levente is. S miután a másik összecsapáson a svájciak döntetlent játszottak az olaszokkal, eldőlt, a magyar együttes várhatja a Eb-sorsolást.

Örményország – Magyarország 0-4 (0-2)
Jereván, vezette: Nielsen (norvég)
Gólszerzők: ill.: Szoboszlai (18.), Bíró (25.), Kleisz M. (87.), Szabó L. (90.)
Sárga lapok: – ill.: Bíró (23.), Tóth M. (60.)
Kiállítás:

Örményország: M. Grigoryan – Sargsyan, Nazaryan, Ghukasyan, E. Grigoryan – Harutyunyan (Baghdasaryan, 69.), Ter-Petrosyan (Nadiryan, 64.) – Movsesyan (Gevorgyan, 80.), Bichakchyan – Galstyan – Petrosyan

Magyarország: Demjén P. – Szalai András., Szalai Attila, Tóth B., Gergényi – Kleisz – Szoboszlai, Vogyicska (Takács, 60.) – Csernik (Winkler, 89.), Bíró (Szabó, 73.), Tóth M.

A csoport másik összecsapásán:
Olaszország – Svájc 1-1 (1-1)
G.: Gabbia (16.)  ill.: Guillemenot (37.)

A kvartett végeredménye:

1 Olaszország 3 2 1 0 4-2 +2 7
2 MAGYARORSZÁG 3 2 0 1 6-2 +4 6
3 Svájc 3 1 1 1 6-3 +3 4
4 Örményország 3 0 0 3 1-10 -9 0

Gavalovits Sándor