Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Újabb ausztrál blama, a japánok javítottak

Féltávhoz érkezett tegnap az ázsiai régió világbajnoki selejtezősorozatának utolsó harmadik szakasza. Az egyik csoport kettészakadt, míg a másikban hatalmas  a küzdelem, s sorjáznak a meglepetések. Mindkét kvartett első két helyezettje kvalifikálja magát Oroszországba, a csoport harmadikok pedig egymással vívnak majd pótselejtezős párharcot. Kína gyakorlatilag kiszállt, Ausztrália pedig veretlen, de sok örömre nincsen oka. 

teljes-kepernyo-rogzitese-2016-11-16-83958

Szíria megfogta egy gól nélküli döntetlenre a csoportot vezető Iránt, mely így nem tudott elszakadni riválisaitól, de így is maradt az élen. Katar és Kína szintén gólínségben szenvedett, kettejük döntetlenje pedig a riválisoknak jött csupán jól. Érdekesség, hogy a kínai klubfociba ömlik a pénz, ám közben a válogatottnál nem látunk fejlődést. Holott azért a top csapatokban túlnyomó többségben azért hazai játékosok szerepelnek. A fejlődés azonban még a nemzeti csapat szintjén nem látható. A csoport rangadóján Dél-Korea legyőzte Üzbegisztánt, a két csapat pedig helyet cserélt a tabellán. A hazai csapat hatalmas mezőnyfölényben játszott, már-már egészen meglepő mértékben.

A-csoport:

Dél-Korea – Üzbegisztán 2-1
G: Nam Tae-Hee (67.), Koo Ja-Cheol (85.) ill. Bikmajev (25.)

Kína – Katar 0-0

Szíria – Irán 0-0

Irak és Thaiföld leszakadt, kiszállt, az Egyesült Arab Emirátusok pedig felvette a kesztyűt és tartja a lépést, persze mindehhez kell a riválisok botladozása is. Az eddigi selejtezősorozat legnagyobb meglepetését szállította Thaiföld, mely Ausztrália ellen megszerezte első pontját. A négy mérkőzés után 1-12-es gólaránnyal álló együttes még győzelemre is állt, az ausztrálok pedig két büntetőnek köszönhetően tudtak egyáltalában pontot szerezni. Ezáltal pedig zsinórban harmadszor botlottak, s csupán pótselejtezős helyen állnak jelenleg. A csoport rangadóján Japán otthon tartotta a pontokat, elvéve a szaúdiak veretlenségét és megakadályozva azok elszakadását.

B-csoport:

Egyesült Arab Emirátusok – Irak 2-0
G: Khalil (26.), Matar (90+3.) ill.

Thaiföld – Ausztrália 2-2
G: Dangda (20., 57.-büntető) ill. Jedinak (9., 65.-mindkettő büntető)

Japán – Szaúd-Arábia 2-1
G: Kiyotake (45.-büntető), Haraguchi (80.) ill. Hawsawi (90.)

 

azsia