Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB-selejtezők: Brazília megállíthatatlan, könnyedén nyert Ecuador – Videóval!

A 2018-as oroszországi világbajnokság dél-amerikai selejtezőzónájának 12. fordulójában Brazília ezúttal Peru ellen, zsinórban hatodszor szerzett három pontot. Korábban hazai pályán nyert Ecuador és Bolívia.

(Kép: FIFA World Cup Twitter)

Peru – Brazília 0-2 (0-0)
Lima, Vezette: W. Roldan (kolumbiai)
Peru: Gallese – Loyoda, A. Rodriguez, C. Ramos, Corzo Chavez (Advincula, 79.) – Aquino, Yuton – Carillo (Ruidiaz, 62.), Cueva, Polo (J. Sánchez, 75.) – Guerrero. Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca.
Brazília: Alisson – D. Alvés, Marquinhos, Miranda, Filipe Luis – Paulinho, Fernandinho, R. Augusto – Coutinho (D. Costa, 86.), Gabriel Jesus (Willian, 83.), Neymar. Szövetségi kapitány: Tite.
Sárga lap: Loyola (18.), Cueva (47.) illetve R. Augusto (5.)
Gól: Gabriel Jesus (58.), R. Augusto (79.)

Gól nélküli első félidőt követően Gabriel Jesus törte meg a gólcsendet, aki higgadt és kíméletlen mód kihasználta, hogy a perui tizenhatoson belül, szembe a kapuval, elé került a labda.
A hazaiaknak volt tartása a jóval esélyesebb brazilok ellen, azonban Renato Augusto Gabriel Jesus önzetlenségét követően a hajrához érve eldöntötte a három pont sorsát.
Egy szoros és viszonylag kevés helyzetet hozó meccsen a legnagyobb lehetőségeit kihasználó Brazília megérdemelten nyert, a selejtezősorozatban immáron hatodszor zsinórban. Tite kapitány vezetésével úgy tűnik megállíthatatlanul robog a selecao a csoport első helye felé.

https://www.youtube.com/watch?v=bOt1TMGFl3o

Bolívia – Paraguay 1-0 (0-0)
Gól: G. Gómez 78. – öngól
Kiállítva: G. Valverde (60.)

Bolívia egy szerencsésen pattanó öngóllal emberhátrányban játszva csikarta ki mindhárom pontot Paraguay ellen, megszerezve második győzelmét a selejtezősorozatban.

Ecuador – Venezuela 3-0 (0-0)
Gól: Mina 51., Bolanos 83., E. Valencia 86.)

A ferencvárosi Cristian Ramírezt végig a kispadon jegelő Ecuador a második félidőben vitte dűlőre a Venezuela elleni találkozót. A szünet után a hazaiak könnyű gólokat szerezve, magabiztosan gyűjtötték be a három pontot, és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően jelenleg az előkelő harmadik helyen állnak a selejtezőcsoportban.

https://www.youtube.com/watch?v=yLWCsNHbr5E

A dél-amerikai selejtezőzóna tabellája 12 kör után:

da12

Nagy Ákos