Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: Jakabfi Zsanett ismét hallatott magáról

Befejeződtek a nyolcaddöntő küzdelmei a Hölgyek nemzetközi kupájában. Ismét jó hírekről számolhatunk be a Wolfsburg kapcsán.

jakabfi

Újabb gólokban gazdag fordulót rendeztek a Bajnokok Ligájában, és ebből Jakabfi Zsanett sem maradt ki. De menjük sorjában. A nyolcaddöntők visszavágóján a Manchester City és a dán Bröndby lépett pályára leghamarabb. Az angolok szűken nyertek az első mérkőzésen, míg a visszavágón mindössze döntetlent értek el, ez azonban elég volt a továbbjutásukhoz. A második játékrész derekán a City szerzett vezetést, ám gyorsan jött a válasz, és a gyors gólváltást követően hiába igyekezett a Brönby, nem tudott újabb gólt elérni, amivel közelebb kerülhetett volna a továbbjutáshoz, így végül a világoskékek jutottak a legjobb nyolc közé.

Magabiztosan lépett a következő körbe a Fortuna Hjörring is, amely a Brescia együttesét intézte el. Az olaszok csak a hajrában tudták bevenni a svédek kapuját, így egyértelmű volt, melyik csapat várhatja a sorsolást. Szintén remek teljesítménnyel jutott tovább a Rosengard, ráadásul húsz perc elég volt, hogy pontot tegyen a párharc végére a cseh Slavia ellen. Enganamouit egy perc alatt duplázott, ami összeroppantotta a cseheket. Ahogyan egy esztendeje, úgy idén is a Barcelona parancsolt megálljt a Twentének. Bár az első mérkőzés még szoros volt, a visszavágóra kijött a két együttes közötti különbség, és a gránátvörös-kékek megérdemelten nyerték négygólos különbséggel is a találkozót.

ol

A magyar szurkolókat talán a Lyon szereplése érdekli leginkább a Wolfsburg után, hiszen a francia sztárcsapatban szerepel Marozsán Dzsenifer, aki ezúttal is kezdőként kapott szerepet, ám gólt nem tudott szerezni, ellenben gólpasszokkal segítette kiütéshez az Oroszlánokat, akik a forduló legnagyobb különbségével ejtették ki a Zürich együttesét, amely a második játékrész közepén három perc alatt kapott három gólt.

Újfent egy négyessel terhelte meg a Rosszijanka kapuját a német bajnok. A Bayern így simán lépett a következő körbe, bár ez a találkozó sokáig döntetlenre állt, hiszen Miedema csak a szünet előtti percekben tudta bevenni az oroszok kapuját.

A magyar szempontból legérdekesebb összecsapást a Wolfsburg játszotta Jakabfi Zsanettel a soraiban. A németek egy perc esélyt nem adtak ellenfelüknek, végig nyomás alatt tartották a svéd Eskilstunát, aminek a pauza előtti periódusban lett eredménye. A szünetet követően is inkább a zöld-fehérek akarata érvényesült, s a játékrész felénél Jakabfi – szezonbeli nyolcadik Bl-gólját szerezve – duplázta meg együttese előnyét, végül a hajrában gólpasszal zárt.

A PSG az első meccs eredményének tudatában nem esett neki ellenfelének, így csak az első negyvenöt perc végén tudta feltörni a Shymkent védelmét, de akkor rögvest kétszer is. A második félidőben szépített a vendéggárda, de a párizsiak rátettek egy lapáttal, s végleg padlóra küldték ellenfelüket.

Eredmények:
Bröndby – Manchester City 1-2 (0-0)
G.: Christiansen (67.) ill.: Duggan (65.)
Tj.: Manchester City 2-1-gyel.

Fortuna Hjörring – Brescia 3-1 (1-0)
G.: Olaf (36.), C. Larsen (49., 67.) ill.: Manieri (81.)
Tj.: Hjörring 4-1-es összesítéssel.

Rosengard – Slavia Praha 3-0 (3-0)
G.: Masar (3.), Enganamouit (18., 19.)
Tj.: Rosengard 6-1-gyel.

Twente – Barcelona 0-4 (0-2)
G.: Torrejon (18.), Andressa (38.), Latorre (79.), N’Guessan (86.)
Tj.: Barcelona 5-0-val.

Zürich – Lyon 0-9 (0-4)
G.: Abily (18., 39.), Seger (20.), Kumagai (42.), Lavogez (62., 63.), Tarrieu (64.), Renard (80.), Petit (88.)
Tj.: Lyon 17-0-s összesítéssel.

Rosszijanka – Bayern München 0-4 (0-1)
G.: Miedema (42., 52.), Däbritz (72.), Berge (90+2.)
Kiállítva: Kovalenko (49., Rosszijanka)
Tj.: Bayern 8-0-val.

Wolfsburg – Eskilstuna 3-0 (1-0)
G.: Dickenmann (39.), Jakabfi (62.), Bernauer (85.)
Tj.: Wolfsburg 8-1-es összesítéssel.

PSG – Shymkent 4-1 (2-0)
G.: Cruz Trana (43.), Sarr (45+1., 79.), Delie (70.) ill.: Adule (67.)
Tj.: PSG 7-1-gyel.

Gavalovits Sándor