Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester City óriási összeget fizetne Messiért! – sajtóhír

Az angol The Mirror napilap hozta le a hírt, miszerint a Manchester City hajlandó lenne egy óriási összeget kifizetni a Barcelona támadójáért Lionel Messiért. 

messimockup2

Forrás: mirror.co.uk

A manchesteri klub már 2017 nyarán szeretné megszerezni az argentin támadót, és ennek érdekében már el is kezdtek összeállítani egy pénzügyi csomagot, amelyben több mint 233 millió eurót szánnának Messiért. Ez a gyakorlatban úgy nézne ki, hogy a nyáron kifizetnének érte 116 millió eurót, ami még meg is duplázódhat az évek múltán. Az argentinnak egy négy éves szerződést ajánlanának, amely alapján hetente 600 ezer eurót kapna hetente, tehát évente 30 millió eurót keresne. 

Messi jelenlegi szerződése 250 millió kivásárlási árat tartalmaz és 2018-ban jár le, és a hírek szerint nem sürgős neki, hogy megújítsa. A Manchester City azon kevés klubok közé tartozik, aminek megvan a pénzügyi háttere ahhoz, hogy megvásárolja az argentin klasszist. Ferran Soriano, a Manchester City ügyvezető igazgatója nemrégiben azt nyilatkozta, hogy szívesen látná Messit a csapatában.

Az lenne a természetes, ha Messi a Barcelonában fejezné be a karrierjét.  Ezt neki kell eldöntenie, de ha egyszer felhívna minket, mi tárt karokkal fogjuk várni.”

Szigeti Andrea