Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FEB: Három-három meccs a játékosoknak, kettő Dollnak

Ha kedd, akkor fegyelmi ülés. Nos, ezúttal is ülésezett az MLSZ illetékes bizottsága, és nem bánt szűkmarkúan a szankciók kiosztásával.

Cristian Ramírez (balra) és Mahir Saglik (középen) egyaránt három bajnokit kénytelen kihagyni. - fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Cristian Ramírez (balra) és Mahir Saglik (középen) egyaránt három bajnokit kénytelen kihagyni. – fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Két kiállítás is történt a hétvégi feszült hangulatú rangadón. Mahir Saglik – mert amikor a labda nem volt játékban rátaposott ellenfele lábára – három, Cristian Ramírez – mert amikor a labda nem volt játékban a földön fekve, a szintén földön fekvő ellenfele oldalába taposott – szintén három bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Szintén ezen találkozó után két mérkőzésre szóló eltiltást kapott Thomas Doll. Az indoklás szerint „mint visszaeső, mert a technikai zónát elhagyta és a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott.

Emellett pénzbüntetést is kiszabott a grémium a Ferencvárosra, miután szurkolói másokat megbotránkoztató rigmusokat skandáltak (az ellenfél, más sportszervezet és a játékvezetők szidalmazása). Ennek következtében 250 ezer forintot kénytelenek fizetni a szövetség kasszájába.

Nem maradt ki a szórásból a Diósgyőr sem, amely a Haladás elleni bajnoki után kapott 150 ezer forintos bírságot. Az indok: „mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és a játékvezető szidalmazása).”

NB II.:

Eltiltások:
Farkas Márk (Szeged 2011), Zsiga Ervin (Balmazújváros) egyaránt egy-egy bajnokin nem szerepelhet.

Fekete Róbertet, a Balmazújváros edzőjét két mérkőzésről tiltotta el az MLSZ. „Akadályozta a játék újraindítását, majd a játéktér környezetét többszöri felszólítás után hagyta el.” – szól az indoklás.

A keleti rangadón mind a Békéscsaba, mind a Nyíregyháza fizethet. Előbbi 100 ezer, utóbbi 50 ezer forintos bírságot kapott.

A Női élvonalban szereplő Honvéd játékosa, Véninger Tünde egy meccses eltiltást kapott.

Így áll jelenleg az élvonalbeli büntetési táblázat:

Újpest: 3 millió 250 ezer forint
Debrecen: 550 ezer forint
MTK:
Ferencváros: 700 ezer forint
Diósgyőr: 2 millió 100 ezer forint
Videoton: 700 ezer forint
Gyirmót: 100 ezer forint
Paks: 50 ezer forint
Haladás: 300 ezer forint
Mezőkövesd:
Honvéd: 1 millió 50 ezer forint
Vasas: 150 ezer forint

Gavalovits Sándor