Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Élen telel a címvédő, kialakult a rájátszás két háza

Véget ért az ősz a Hölgyek élvonalbeli bajnokságában, a Fradi tucatot vágva várja az élről a tavaszt, az üldözők közül nyert az MTK és a Viktória is. A Honvéd nem tud elmozdulni az utolsó helyről.

Fotó: Gyuris Zoltán

Fotó: Gyuris Zoltán

Tucatnyi Újpesten

Ahogyan várható volt, a Ferencváros Újpesten sem tette „lábát” a fékre. Dörnyei Balázs együttesének egy félidő elég volt, hogy a jobb sorsra érdemes lila-fehéreket két vállra fektesse. Hiába is igyekezett helytállni a jóval esélyesebb IX. kerületiek ellen, vajmi kevéssé sikerült. Már az első negyedórában megszerezte a vezetést Jelena Cankovic révén a Fradi, amelyet az első negyvenöt percben további hat találat követett. Orji triplával, míg Telek-Sümegi Éva duplával jelentkezett. A „mészárlást” ekkor a szerb lány zárta. A szünetben rendezte valamelyest sorait az Újpest, ám Nagy Ágnes korai gólja a folytatásban előre vetítette, itt bizony a két számjegyű végeredmény biztos, sőt az sem lett volna meglepetés, ha a zöldek húsznál állnak meg. Húsz percig csak helyzeteket dolgozott ki a látogató, majd a játékrész derekától újabb góllal jelentkezett Orji és Nagy Ágnes, míg a kiütést Jelena Cankovic zárta, aki így keretbe foglalta a találkozót. Ezzel aztán továbbra is élen áll a Ferencváros, a rájátszást már biztosan a legjobb formában várja majd a bajnoki címvédő, amely végül beérte egy tucattal, így aztán újoncot is avathatott a címvédő. Pusztai Sára személyében egy mindössze 15 esztendős leányzó debütált az élvonalban, ráadásul nem is akármilyen gólpasszal.

Újpest – Ferencváros 0-12 (0-7)
G.: Cankovic (13., 44., 90., a másodikat, és a harmadikat 11-esből), Orji (18., 23., 32., 68., az első 11-esből), Telek-Sümegi (29., 42.), Nagy Á. (48., 70., 81.)

Tovább nyomul a Viktória

Harmadik sikerét aratta sorozatban a Viktória, amely hazai környezetben győzte le a Kóka együttesét. A mérkőzést nem is kezdhette volna jobban a szombathelyi alakulat, hiszen már a harmadik percben zörgött Barti Luca hálója. Szakonyi Emese lőtte meg szokásos gólját. Hogy aztán néhány perccel később az Ausztriából hazatérő Tóth Alexandra növelje a vasiak előnyét. Ezt követően sokáig csak a helyzetek, ziccerek kihagyásában jeleskedett a zöld mezes hazai alakulat, ám a pihenő előtt újabb gólt tudott elérni Csordás Csaba csapata. Siklér Kinga vette be a kókai kaput. Ráadásul a támadó a második félidőben is korán betalált, eldöntve a találkozót. A hátralévő mintegy negyven perc már nem hozott változást, pedig ebben a periódusban is igen sok ziccere volt a szombathelyieknek, így a Viktória ötpontos hátrányban követi a Ferencvárost, s csak jobb gólkülönbségével előzi meg az MTK-t.

Viktória Trend-Optika – Kóka KSK-FNLA 4-0 (3-0)
G.: Szakonyi E. (3.), Tóth A. (10.), Siklér (45., 50.)

Helyzetek sokasága 

Mind az ETO, mind az Astra megtartotta forduló előtti helyezését, amely azt is jelenti, hogy a kisalföldiek a felső, a csepeliek az alsóházban kezdik majd a rájátszást. Rengeteg helyzet adódott mindkét oldalon, de gólt nem tudtak szerezni a felek, így aztán a téli szünet előtt sem előre, sem hátra nem léptek a csapatok.

ETO FC Győr – Astra-Selector HFC 0-0

Szenvedve győzni

Megannyi kihagyott helyzet ellenére tudott nyerni az MTK Kispesten, így nem esett meg az a szégyen, hogy ponthátrányba kerüljön a Viktóriával szemben. Már az első gólig is csak a kék-fehérek támadtak, ám az adódó ziccereket kihagyták, hogy aztán Méry Rita vezetést szerezzen. A második félidőben is uralta a játékot az MTK, de a helyzetkihasználással továbbra is hadilábon álltak, Demeter Réka fejesgólja azonban eldöntötte a meccset. A ráadás perceiben ráadásul emberhátrányba is került a piros-fekete alakulat, Véninger Tünde második sárgával szállt ki a meccsből.

Honvéd – MTK 0-2 (0-1)
G.: Méry (21., 11-esből), Demeter (74.)
Kiállítva: Véninger (90+2.)

A bajnokság állása:

jet-sol-liga_tab

A góllista élmezőnye:

jet-sol-liga_gol

Gavalovits Sándor