Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Idegenben győzött az Alkmaar – VIDEÓ

Az Európa Liga C csoportjában a Mainz mérkőzött meg a St Etienne-nel. A D jelzetű kvartettben pedig az Alkmaar csapott össze a Dundalkkal.

15170980_1252717384800467_4061170444733099830_n

Dundalk – AZ Alkmaar 0:1 (0:1)
Gólszerző: – ill. Weghorst (9.)

Teljesen nyílt sisakos volt a mérkőzésen a küzdelem, mivel mindkét gárda a még továbbjutást érő 2. helyre pályázott, mivel az első helyet a csoportban a Zenit kibérelte magának. A győztes nagy lépést tehetett a továbbjutás felé.

A mérkőzést a vendég Alkmaar kezdte jobban. Weghorst remekül ismerte fel a lehetőséget, és a kipattanót könyörtelenül vágta be a hazai kapuba. A 35. percben egyenlíthetett volna a hazai gárda, de Finn a kapu fölé vágta a labdát.

A második játékrészben akár több gól is eshetett volna, de a dundalki védelem állta a rohamokat. Előbb Tankovic, majd a gólszerző Weghorst tornáztatta meg a hazai portást. A 68. percben Wuyten küldött egy veszélyes lövést a kapu alsó sarkba, azonban a kapus erre is leért. Gól nélküli második félidő azt jelentette, hogy a vendégeké a három pont, és egy lépéssel közelebb kerültek a továbbjutáshoz, ám az utolsó forduló fog mindenről dönteni.

etiennetab1

St Etienne – Mainz 0:0
Gólszerzők: – ill. –

A C csoport csütörtök esti mérkőzése nem hozott sok izgalmat. Egyik csapat sem tudott felülkerekedni a másikon, így a 2*45 perc nem hozott egyetlen gólt sem. A vége pontosztozkodás lett. Ennek a hazaiak örülhettek, mivel ezzel továbbjutottak a csoportból, a Mainz elbúcsúzott az idei európai kupaporondtól.

etiennetab

https://www.youtube.com/watch?v=E_FGeja-Vp8

kép: AZ Alkmaar Facebook

Nagy Gábor