Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Korhuték ellen esett ki az Inter!

Az Inter a Izraelben a meccs hajrájában esett ki, az L-csoport pedig elképesztően izgalmas marad az utolsó fordulóra is – még bármely klub kieshet, és bármelyik továbbjuthat. 

cydtoqxwqaeil7p

A fehér mezes Inter búcsúzott Europától – mély gödörben a milánói klub (forrás: twitter.com/EuropaLeague)

Hapoel Be’er Sheva – Internazionale 3-2 (0-2)
Gólszerzők: Maranhao (58.), Nwakaeme (71.), Sahar (90+3.), ill. Icardi (13.), Brozovic (25.) Kiállítás: -, ill. Handanovic (68.)

Korhuttal a soraiban fogadta a Hapoel az olasz Intert, a két klub pedig a kiesés ellen, és a továbbjutási remények életben tartásáért harcolt. A 13. minutumban esett az első gól! Ekkor Icardi volt eredményes, ezzel kerültek előnybe a vendégek (0-1)! Ezután nem sokkal, a magyar labdarúgó sárga lapot jegyzett, a 19. percben. A helyzete még inkább romlott a Hapoelnek, hiszen a 25. percben kettővel ment az Inter. Brozovic lőtt szép gólt (0-2).

A folytatásban felcsillant a remény, szépített a hazai együttes. Az 58. percben Maranhao fejese után akadt be a labda (1-2)! A vendégek részéről a 68. percben Handanovic megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott, a Hapoel pedig tizenegyessel jöhetett. A labda mögé Nwakaeme állt, és eredményes tudott lenni, sikerült az egyenlítés (2-2)! A legvégén az izraeli együttes meg is nyerte a meccset! A slusszpoént Ben Sahar szállította góljával (3-2)! Vereségével az Inter búcsúzik a sorozattól, míg a Hapoelnek van esélye továbbjutni.

Sparta Praha – Southampton 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Costa (11.), ill. –

Hiába játszott óriási mezőnyfölényben a vendég angol együttes, Prágában a Sparta egy korai góllal eldöntött mindent, és már biztos csoportelsőként várhatja a kieséses szakaszt! A Southampton a Hapoel Be’er Sheva csapatával fut nagy versenyt az utolsó körben a második helyért.

A K-csoport állása az utolsó forduló előtt

capture_2016-11-24-21-23-46

Steaua Bukarest – Osmanlispor 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Momcilovic (68.), Tamas (86.), ill. Ndiaye (30.)

A román főváros csapata nem állt túl jól a forduló előtt, a 30. percben pedig hátrányba is került az Osmanlispor csapatával szemben. Ekkor Ndiaye felelt a gólért (0-1). A 68. percig úgy tűnt, a Steaua búcsút inthet lassacskán a küzdelmeknek, de Momcilovic kiegyenlített (1-1). Ezzel még nem volt vége, a hajrában Tamas eldöntötte a meccset, amelyet a hazaiak nyertek meg (2-1). Veresége ellenére is első a török együttes, győzelmével pedig reménykedhet a Steaua.

FC Zürich – Villarreal 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Rodriguez (87. – büntetőből), ill. Bruno (14.)

Az egyik legkiegyenlítettebb csoportban a Villarreal sokáig vezetett Zürich a klub korai góljának köszönhetően. A végén viszont pórul járt a spanyol klub, a svájci csapat büntetőből egyenlített a hajrában! Így is nagyon kiegyenlített maradt minden a csoportban, még az első helyezett Osmanlispor is kieshet.

Az L-csoport állása az utolsó forduló előtt

capture_2016-11-24-21-23-46

Nagy Dávid