Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Rooney vezérletével a United kiütötte a Feyenoordot – videóval

Az Európa- liga csütörtöki ötödik fordulójában sorsdöntő mérkőzés várt a Manchester United csapatára miután hazai pályán fogadták a Feyenoord csapatát. Mourinho tanítványai egy esetleges vereséggel búcsúzni kényszerültek volna a nemzetközi porondtól.

gettyimages-625612320

Manchester United – Feyenoord 4:0 (1:0)
Helyszín: Old Trafford (Manchester) Vezette: Grafe (német)
Gólszerzők: Rooney (35.), Mata (69.), Jones (75., öngól), Lingard (90.)
Sárga lap:
Kiállítva:

Manchester United: Romero – Shaw, Blind, Jones, Valencia – Pogba, Carrick – Mata (Rashford 70.), Rooney (Depay 82.), Mkhitaryan (Lingard 82.) – Ibrahimovic. Vezetőedző: J.Mourinho

Feyenoord: Jones – Karsdorp, Tapia, Nelom, van der Heijden – Toornstra (Basacikoglu 78.), Kuyt (Berghuis 61.) – Dammers, Vilhena, Elia – Jörgensen (Kramer 73.). Vezetőedző: G. van Bronckhorst.

A találkozó első tíz perce kiegyenlített játékot hozott. A folytatásban a vörös ördögök folyamatosan átvették a játék irányítását és többet is birtokolták a labdát, míg a rotterdamaiak csak elvétve jutottak el Romero kapujáig. Az első komoly lehetőség a 19. percben adódott a manchesteriek előtt, ekkor Carrick lövését védte bravúrral Jones. A 26. percben először jutottak el a vendégek a United kapujához és rögtön meg is szerezhették volna a vezetést, Karsdorp lövését azonban hárította a MU kapusa, azonban kiejtette a játékszert Kuyt elé akinek lövésébe bravúrral kapott bele Romero, így elmaradt a holland gól. A 35. percben Ibra és Rooney összjátékát követően az angol válogatott játékosa megszerezte a vörös ördögöknek a vezetést. A United sztárjának ez volt a 39. gólja az európai kupaporondon, 95. mérkőzésén, amivel megdöntötte a United korábbi gólgyárosa Van Nistelrooy rekordját. Két perccel később a hollandok is veszélyeztettek, de Vilhena próbálkozását Romero hatástalanította. Az első félidő további részében nem adódott egyik gárda előtt sem újabb lehetőség, így egy gólos hazai előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidőt lendületesen kezdte a hazai együttes, előbb Mkhitaryan majd Ibrahimovic lövését blokkolták a rotterdami védők. Az 51. percben Mata lövésénél kellett nagy bravúrt bemutatnia Jonesnak, miután a léc alól tolta szögletre a spanyol lövését. A folytatásban is a United uralta a játékot és több lehetőségük is volt a gólszerzésre, míg a Feyenoord nem igazán tudott komoly lehetőséget kialakítani. A 69. percben Rooney remekül adta középre a labdát az üresen érkező Mata pedig a hálóba jutatta a labdát, ezzel megduplázva a hazaiak előnyét. A gól után teljesen szétesett a Feyenoord játéka és egy perccel Mata gólja után Ibra is a hálóba találhatott volna azonban Jones hárította a svéd gólvágó lövését. A 75. percben Rashford ugratta ki Ibrat aki kiszorított helyzetbő lőtt kapura, lövése pedig a hollandok kapusáról a kapuba pattant. A gól után sem vett vissza a manchesteri együttes és továbbra is folyamatosan ostromolták a Feyenoord kapuját. A hajrában Lingard állította be a taálkozó végeredményét. Győzelmével a United megelőzte a Feyenoordot és az utolsó fordulóban biztosíthatja be továbbjutását az ukrán Zorya otthonában.

https://www.youtube.com/watch?v=fwBo61LACNg

Olympiakos Pireus – Young Boys 1:1 (0:0)
Helyszín: Georgios Karaiskakis Stadion (Pireusz) Vezette: Zelinka (cseh)
Gólszerzők: Fourtonis (48.) ill. Hoarau (58.)
Kiállítva:

A B csoportban a görög Olympiakosz a svájci Young Boys együttesét látta vendégül. A csoport második helyén álló görögök esetleges győzelmével bebiztosíthatta volna továbbjutását. A találkozó első lehetőségét  18. percben Hoarau hagyta ki miután lövését bravúrral hárította Leali. A hazaiak első komoly lehetőségét a 24. percben jegyezhettük fel miután Botia fejelt a kapu fölé. A második félidőt remekül kezdték a hazaiak, a 48. percben Fourtonis szabadrúgásból volt eredményes. A hazaiak azonban nem sokáig őrizték vezetésüket, az 58. percben Hoarau egyenlített miután a kapu bal oldalába lőtt. A gól után az Olympiakos próbálta megszerezni a vezetést, ehhez a 75. percben Elyounossi közel is került, de hajszálnyival a felső léc fölé lőtt. Döntetlennel az Olympiakosz maradt a tabella második helyén, míg a  Young Boys a harmadik három pont hátránnyal, ezzel a görögök bebiztosították továbbjutásukat.

A csoportok állása 5 fordulót követően:

ab

Képek: uefa.com, eredmenyek.com

Ondik Gábor