Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Vissza tud vágni a Manchester United? – előzetes

Ma este folytatódik az Európa-liga csoportköre az ötödik fordulójával. Újra pályára lép a Manchester United első legyőzője, a Feyenoord ellen, vagy a Roma a Plzen ellen, akikkel nem bírtak az olaszok. Egyre közelebb a vége és már kezd körvonalazódni, hogy kik jutnak tovább a következő körbe. 

euliga2

 

Az A csoportban a Manchester United azt a Feyenoordot fogadja, akiknek sikerült legyőznie a Vörös Ördögöket az első csoportmérkőzésen. Azóta sem megy jól a Unitednek, hiszen csak a harmadik helyen állnak a csoportban, egy ponttal lemaradva az első két helyezettől.

A B csoportot jelenleg az Apoel vezeti, de a görög Olympiakosz  csak két ponttal van lemaradva. A C csoportban a St. Etienne és az Anderlecht fej-fej mellett halad egymás mellett a tabella élén, és habár a Gabala nem, a Mainz még okozhat nekik meglepetést. A D csoportban maximális pontszámmal már továbbjutó a Zenit, a második helyért viszont még harcolnak a csapatok. Az E csoportot az AS Roma vezeti, de nem kényelmes előnnyel, így mindenképpen le kell győznie a cseh Victoria Plzen csapatát, akikkel csak egy 1-1-es döntetlent értek el az első csoportmérkőzésen. Az F csoport a legszorosabb jelenleg, mivel a négy csapatot csak egy pont választja el egymástól. A Genk és a Bilbao áll az élen nyolc-nyolc ponttal, míg a Rapid Wien és a Sassoulo öt pontosak. A G csoportban biztosan továbbjutott már az Ajax, a Celta Vigo és a Standard Liege pedig a második helyért csatázik. Az H csoportban is továbbjutott már a Sahktar Donyeck, akik minden meccsüket megnyerték eddig, a Bragának pedig harcolnia kell a második helyért. Az I csoportban a Schalke hibátlan és továbbjutó, a francia bajnokságot vezető Nice pedig elég esélyes arra, hogy kiessen a sorozatból. A J csoportban a Fiorentine vezeti a csoportot, de a Qabaraq miatt még hátrafelé kell tekinteniük. A K csoportban a Sparta Praha az első, és csak két ponttal van tőlük lemaradva a Southampton, az Inter viszont az utolsó, mindösszesen három ponttal. Az utolsó, L csoportot a török Osmanlispor vezeti, de közel van az öt-öt pontos Zürich és Villarreal is.

A Európa-liga esti mérkőzései:

A csoport:
17:00 Fenerbahce – Zorya Lugansk
21:05 Manchester United – Feyenoord

B csoport:
17:00 Lokomotiv Astana – APOEL Nikosia
21:05 Olympiakos Pireus – Young Boys

C csoport:
17:00 Qabala – Anderlecht
21:05 St. Etienne – Mainz

D csoport:
17:00 Zenit – Maccabi Tel Aviv
21:05 Dundalk – Alkmaar

E csoport:
21:05 AS Roma – Viktoria Plzen
21:05 Austria Wien – Astra Giurgiu

F csoport:
21:05 Genk – Rapid Wien
21:05 Athletic Bilbao – Sassuolo

G csoport:
19:00 Celta Vigo – Standard Liege
19:00 Ajax – Panathinaikosz

H csoport: 
19:00 Shakhtar Donetsk – Konyaspor
19:00 Gent – Braga

I csoport:
19:00 FK Krasnodar – Salzburg
19:00 Schalke 04 – Nice

J csoport:
19:00 Slovan Liberec – Karabakh
19:00 Fiorentina – PAOK Saloniki

K csoport:
19:00 Hapoel Be’er Sheva – Inter
19:00 Sparta Praha – Southampton

L csoport:
19:00 Steaua Bukarest – Osmanlispor
19:00 FC Zürich – Villarreal

Szigeti Andrea