Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Fair play díjat kapott egy magyar játékos

A legutóbb EFT forduló alkalmával fair play díjjal jutalmazták Tajtyi Róbertet, aki az első nap után jelezte, eggyel kevesebb rúgást írtak be neki, és ezzel jogosulatlan előnyhöz jutna. A német szervezők felismerték ennek fontosságát, és a vasárnapi díjátadón kiemelték a sportszerű tettet.

14233254_10154719726609928_3866919378224941875_n

Tajtyi Róbert egy az USA-ban rendezett versenyen az amerikai EFT fordulót követően

A bő egy héttel ezelőtti történést most publikálta a European Footgolf Tour honlapja. A németországi, EFT fordulóban Tajtyi Róbert (BFGT) az első napot követő vacsoránál vette észre, eggyel kevesebb lövést írtak be neki. Azonnal szólt a szervezőknek.

– Épp ettünk, mikor megláttam a hibát. Egyértelmű volt, hogy szólok. Minden versenyen nyerni akarok, de nem mindenáron – nyilatkozta, hozzátéve, szerinte ez a normális felfogás. – Könnyebb volt a lelkiismeretem, mintha a hibás eredménnyel kellett volna pályára lépnem vasárnap. Megtehettem volna, hogy nem szólok, senki sem vette volna észre. A legjobb érzés az volt, hogy a honfitársaim, akiknek elsőként jeleztem a tévedést, egyetértettek velem, és megerősítettek benne, ez a helyes lépés. Mindannyian tudjuk, vannak olyan játékosok, akik szeretnek trükközni, javítani az eredményeiken a score kártyán. Remélem, világos mindenkinek, hogy ez egy játék szabályokkal, és a legjobb módja az ilyen hibák elkerülésének, ha minden szakasz után a játékosok minden eredményt egyeztetnek.

A német szövetség hálás volt a magyar játékos őszinteségéért, és a vasárnapi díjátadót azzal kezdték, hogy a magyar játékost fair play díjban részesítették.

Idő közben nincs megállás, a sportág legrangosabb sorozata Portugáliában folytatódik…

14611092_1340009469374368_2074232915121877100_n-1

Már a tizenötödik idei állomásához érkezett a világ legrangosabb sorozata, a European Footgolf Tour. A portugáliai Cascais városában 144 játékos küzd majd a ranglistapontokért, hogy minél kedvezőbb helyről várhassa a decemberi, marokkói finálét. Négy magyar száll harcba.

A hétvégén a Lisszabontól nem messze fekvő Cascais-ban található Quinta da Marinha golfpályáján gyűlik össze a footgolf világ elitje, hogy az EFT utolsó előtti fordulóján tegye tiszteleték. A 2616 méter hosszú pályán csupán hat lyuk marad az eredeti helyén, tulajdonképpen vadiúj pálya fogadja a résztvevőket. Arról nem beszélve, hogy mesés kilátás nyílik az Atlanti-óceánra.

A vélhetően esős időben rendezendő, kétnapos versenyen Tajtyi Róbert, Podusil György (BFGT), Kuts Zoltán és Schneider Ferenc (Evergreen) képviseli a magyar színeket. A győztes 150 pontot kap. Pénteken lehet gyakorolni a pályán, szombaton és vasárnap is 18-18 szakaszt teljesítenek a footgolfosok.

A versenyt követően a FociClub.hu beszámol majd a magyarok eredményeiről.
A versenysorozat jelenlegi állásáért KATT.

Forrás: magyarfootgolf.hu