Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Javítana a Fradi, fővárosi rangadó előtt a Vasas! – előzetes

Ahogyan Európa szerte, úgy hazánkban is dübörög a klubfoci a hétvége folyamán. A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) mindez szombatra koncentrálódik, a mezőny immáron a 17. fordulót tapossa. Hazai pályán javíthat a Ferencváros és a Videoton, míg a listavezető Vasas fővárosi rangadóra készül. A Mezőkövesd Újpesten folytatná jó sorozatát, míg a Gyirmót megtörné a rosszat.

nb120172

A 17. forduló programja:

15:30 Haladás – Debreceni VSC

Négy fordulóval korábban egészen fent voltak a haladás szurkolói, a csapat azonban behúzta a kéziféket, s három vereség között egy az MTK elleni pontszerzésnek már örülni kellett. A szombathelyiek ellenfele a Loki sem mutat jó formát, a szezont még Kondás Elemérrel a kispadon megkezdő, azóta portugál trénerrel dolgozó csapat legutóbbi öt bajnokijából csak egyet tudott megnyerni. A mezőny sűrűsége végett azonban egy győzelemmel könnyű elmozdulni.

15:30 Újpest – Mezőkövesd

Az Újpest hét, míg a Mezőkövesd öt bajnoki óta veretlen, azzal a különbséggel, hogy előbbi a felsorolt meccsekből haton  döntetlent ért el, míg az újonc négy találkozót behúzva gyakorlatilag megérkezett a bajnoki tabellán a dobogó előszobájába. Valamelyik sorozat megszakad, de az is lehet, hogy folytatódik a lila-fehér iksz “parádé”.

15:30 Ferencváros – Gyirmót

A Ferencvárosnak van mit kijavítania, a Gyirmót pedig zsinórban elszenvedett öt vereség után pontot, pontokat nyerne. A Fradi utóbbi meccseit látva jóslatokba nem bocsátkoznánk, inkább azt mondjuk, hogy a papírforma a zöld-fehérek mellett szól, de bármi előfordulhat. A sereghajtó mindenesetre biztosan nem érkezik feltett kézzel a Groupamába, ahol a héten zajlott az élet. Lemondott ugyanis Orosz Pál a klub elnöki posztjáról, Thomas Doll és Ramírez is eltiltását tölti majd a Vasas meccs margóján, illetve nagy valószínűséggel Jóva Leventét sem láthatjuk már a Fradi mezében, a hét történései ezt sugallják.

15:30 Budapest Honvéd – Vasas

Fővárosi rangadót, a listavezető Vasas és a negyedik Honvéd összecsapását hozza el a 17. forduló és bátran állíthatjuk, hogy ez lesz a játéknap rangadója. A Vasas hat meccse veretlen, ám ha a csapat nem tér vissza a győzelem ösvényére, az üldözők hamar megérkezhetnek a sarkukba. Legutóbbi három meccsét ugyanis döntetlenre adta az éllovas.

15:30 Diósgyőr – Paks (M4 Sport)

Diósgyőrben kiesési rangadót vívnak, a Paks lesz a vendég. Egyik csapatnak sem megy a szekere, a két együttes pedig hazai győzelem esetén a tabellán is helyet cserélhet egymással. A gólra szinte garanciát szolgáltat a miskolciak védelme, mely 33 alkalommal kapitulált. Ezt a számot még megközelíteni sem közelíti meg a mezőny többi tagja.

18:00 Videoton – MTK (M4 Sport)

A forduló zárómérkőzésén a Videoton és az MTK kerül fókuszba. A hazai meccseit Felcsúton játszó bajnokaspiráns egy a Mezőkövesd elleni fiaskó után javíthat megítélésén. A legtöbb gólt lövő csapat fogadja a második legkevesebbet lövőt, avagy az MTK 16 meccsen szerzett 10 góljánál csak a Gyirmót talált kevesebbszer az ellenfelek hálójába.

nb-i