Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: Gázolt a Legia Warszawa, nézőcsúcs a meccsen

Örömmel jelenthetem be, hogy a lengyel bajnoksággal foglalkozó magyar ekstraklasa.hu és a FociClib.hu együttműködése gyanánt ezentúl hétről-hétre beszámolunk a lanegyel klubfoci legfontosabb mozzanatairól, híreiről. A hétvégén hat és fél perc elég volt a Legia Warszavának ahhoz, hogy kivégezze a Śląsk Wrocławot. A fővárosiak végül 4:0 arányban győztek és továbbra is a negyedikek a tabellán.

1300 varsói szurkoló érkezett Alsó-Szilézia fővárosába a forduló rangadójára. Még le sem égtek az első tüzek a lelátón, Radović góljával már 1:0-ra vezetett is a Legia. Egy előrevágott labdával egyedül mehetett a szerb csatár a kapura és nem is hibázott. Alig telt el néhány perc, amikor Radović jobbról adta be a labdát, amelyet a hazaiak egyik védője, Goncvales szépen fejelt a saját kapujába. Öngól! Ám meghökkenni sem volt időnk, Prijović kapott egy szép labdát, a helyzetet pedig szépen megoldotta: 0:3!

A hihetetlen kezdés után kicsit visszaállt a Legia, a Śląsk meg talán tudatosította magában, hogy elkezdődött már a meccs. Így a 10. percben már a hazaiak is veszélyeztettek, de 250. ekstraklasa meccsén (ebből a 220-ik a Śląsk színeiben) pályára lépő Celeban elszalasztotta a lehetőséget. A 21. percben újra Prijović próbálkozott a vendégek részéről, de kissé fölé ment a labda. Nem sokkal később Jakub Rzeźniczak előtt adódott nagy lehetőség, de Goncvales az utolsó pillanatban mentett.

A csapnivaló játék ellenére a hazai ultra-tábor is kitett magáért. A félidő közepén koreóval és piróval is megpróbálták feldobni az egyre siralmasabb hangulatot.

Végül a 44. percben Odjidja-Ofoe szabadrúgása után Prijović fejelt a léc alá, ezzel megszerezve csapata negyedik gólját. A Legia utoljára az 1995/96-os szezonban, az Amica Wronki ellen lőtt négy gól idegenben az első félidőben, akkor 1-6 lett a végeredmény.

A második félidőben azonnal lehetősége adódott a Legiának, hogy növelje előnyét, de Odjidja-Ofoe lövését Kamenár védte. A hazaiak továbbra is rettentő pontatlanul, időnként teljesen elképzelés nélkül játszottak. Mervó Bence hiába kapott ma lehetőséget, reménytelenül vergődött 3-4 fehér mezes varsói között, jó labdát elvétve kapott. Bence legnagyobb lehetősége az 59. percben adódott, amikor tízegynéhány méterről lőhetett kapura, pontatlanul…

A 70. percben beállt végül Nikolics Nemanja is, a két gólt szerző Prijovićot váltotta. Láthatóan ő is szeretett volna gólt lőni, ahogy egyébként tavaly ősszel ugyanitt, Wrocławban is tette. Niko most a 81. percben járt a legközelebb a gólhoz, de Kamenár védett. Egyébként Niko lőtt már gólt Kamenárnak még a Videoton színeiben 2015-ben, amikor a kapus a Győr hálóját védte. Most erre végül nem került sor. Maradt a 0:4. Nem sikerült beállítani a Legia eddigi legnagyobb arányú, 5:0-ás győzelmét a Wrocław ellen.

A Legia egyébként nagyon jó formában van a bajnokságban. Október 23. óta öt meccset nyertek sorozatban, ebből hármat idegenben. Ráadásul mind a három idegenbeli meccsen négy gól lőttek (Kielcében 2:4, Białystokban 1-4, Wrocławban 0:4), a kapott góljaik pedig egyre csökkentek. Érdekesség, hogy a héten Dortmundban is négy gól lőtt a Legia.

Hiába volt tehát 22004 néző kint a meccsen, ami egyben idei nézőcsúcsot is jelentett Wrocławban, a hazai csapat játéka ma csapnivaló volt. Hat és fél percig a pályán sem voltak, három gólos hátrányból pedig nem tudtak felállni. A Legián pedig látszik, hogy a BL-ben komoly ellenfelek ellen edződik: gyorsabbak és robbanékonyabban voltak, egy pillanatra sem volt kétséges, hogy ki viszi el a három pontot.


Śląsk Wrocław – Legia Warszawa 0-4
Gólok: Miroslav Radović 1, Filipe Gonçalves 5 (öngól), Aleksandar Prijović 7, 44

Śląsk: 1. Ľuboš Kamenár – 30. Kamil Dankowski (81, 23. Paweł Zieliński), 3. Piotr Celeban, 21. Lasza Dwali, 5. Augusto – 18. Łukasz Madej (67, 29. Peter Grajciar), 6. Filipe Gonçalves, 20. Adam Kokoszka, 22. Sito Riera (46, 10. Ryota Morioka), 14. Alvarinho – 11. Bence Mervó.
Legia: 1. Arkadiusz Malarz – 19. Bartosz Bereszyński, 25. Jakub Rzeźniczak, 2. Michał Pazdan, 6. Guilherme (56, 28. Łukasz Broź) – 18. Michał Kucharczyk, 15. Michał Kopczyński (58, 9. Waleri Kazaiszwili), 75. Thibault Moulin, 8. Vadis Odjidja-Ofoe, 32. Miroslav Radović – 99. Aleksandar Prijović (70, 11. Nemanja Nikolić).

Sárga lapok: Augusto, Grajciar – Guilherme, Radović.
Piros lap: Filipe Gonçalves (90).
Nézőszám: 22 004.


Forrás: http://legionisci.com

Forrás: http://legionisci.com

Forrás: http://legionisci.com

Forrás: http://legionisci.com

Forrás: http://legionisci.com

Forrás: http://legionisci.com

Forrás: http://legionisci.com

Forrás: http://legionisci.com

Forrás: http://legionisci.com

Forrás: http://legionisci.com

Forrás: http://legionisci.com