Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: “Újpesti voltam, újpesti vagyok…” – Lázár Bence

Hosszabb interjút adott korábbi klubja honlapjának Lázár Bence, aki őszintén beszélt betegségéről, és mindennapjairól is.

1076824_lazar-bence

Egy év után tért vissza Lázár Bence (jobbra) a képernyőre. – fotó: sporttv.hu

Hosszú volt az út, míg visszatérhetett a tévé képernyőjére Lázár Bence, aki sérülése miatt volt kénytelen befejezni igen korán pályafutását. Szinte rögtön a Sport TV-n kapott állást szakkommentátorként, majd jött hír, leukémiával küzd a korábbi támadó. Hosszú volt a harc, melyet sikerrel vívott meg, s pár hete újra láthatjuk Lázárt a képernyők előtt.

„Köszönöm szépen, hál’ Istennek jól – felelte hogyléte felől való érdeklődésre Lázár Bence. – Természetesen még nagyon résen kell lennem, hetente járok kontrollra, de nagyon profi az orvosom, aki a legapróbb részletekre is odafigyel.  Ami nagyon fontos: jók a leleteim, kerekedik az arcom, kezdek megerősödni, olyannyira, hogy már majdnem elértem a korábbi versenysúlyomat.”

Az elmúlt néhány hétben egyre több esemény történik a volt labdarúgóval, aki lassan ismét teljes életet élhet. „A kórházi kezelés után visszaköltöztem a szüleimhez, és rettentő hálás vagyok nekik azért, amit a gyógyulásomért tettek és tesznek. Ami engem illet, egyre önállóbb vagyok, egy ideje már mehetek közösségbe, vezethetek autót és visszatérhettem a SportTV-be is szakkommentátorkodni. Úgyhogy lassan újra kezdem azt érezni, hogy teljes értékű életet élek.”

Ebből pedig nem maradhatott ki a hétvégi, Mezőkövesd elleni bajnoki megtekintése sem. (Az interjú még a találkozó előtt készült. – a szerk.) „Az újpesti szurkolók többsége először ugyebár a Mezőkövesd elleni meccsen olvashatja ezt az interjút, és remélem, én is ott leszek a kecskeméti stadionban. Úgy tervezem, hogy a helyszínen nézem meg a fiúkat, de a bal térdem nagyon elkezdett fájni pár napja, és most alig tudok ráállni. Persze hálát adok a sorsnak, hogy ilyen egészségügyi problémáim vannak, de most ez is elég kellemetlen. Mindenesetre igyekszem összedrótozni magam, mert már nagyon hiányzik egy jó kis Újpest-meccs.”

Három esztendeje még a pályán láthattuk Lázár Bencét. - fotó: rangado.hu

Három esztendeje még a pályán láthattuk Lázár Bencét. – fotó: rangado.hu

„Rengeteg erőt kaptam!”

Hogy a szurkolók nem felejtették el, mi sem bizonyítja jobban, minthogy szinte naponta kapott üzeneteket, amik igen érzékenyen érintették. „Egyrészt nagyon jól esett és rengeteg erőt adott az a töménytelen mennyiségű üzenet, hívás, fotó, amiket kaptam, nem beszélve a transzparensekről, meg amikor az újpesti tábor azt skandálta, hogy  »Veled vagyunk, Bence!«. Ugyanakkor nehezen dolgoztam fel ezeket a pillanatokat, mert nagyon furcsa érzés volt, hogy mindez nekem szól. Dehát egy ilyen helyzetben sokkal érzékenyebb az ember, és persze át is értékel nagyon sok mindent az életében. Tudom, hogy ez óriási közhely, de attól még igaz – fogalmazott Lázár, majd beszélt a Nemzeti Színházbeli fellépéséről. – Ott tulajdonképpen egy felkérésnek tettem eleget, de hatalmas megtiszteltetés volt, hogy aktív résztvevője, előadója lehettem a 3. „Vers a bajnoktól” jótékonysági rendezvénynek. Én voltam és vagyok az első futballista, aki szerepelt ezen az eseményen, és igyekeztem megfelelni a saját elvárásaimnak. Mindenképpen olyan verset szerettem volna szavalni, amit korábban még nem ismertem. Így esett a választásom Aranyos Ervin: Az élet szép című művére, ami akár az én mottóm is lehetne.”

S hogy miként választana a versek és a futball között? „Naná, hogy futballmeccs! Korábban is szerettem ugyan a verseket, de a futball az én igazi közegem. Újpesti voltam, újpesti vagyok, tetszik a srácok stílusos játéka, és a mai napig izzad a tenyerem, ha látom őket játszani.”

Gavalovits Sándor