Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Megizzadt a Fradi és az Újpest is

A délutáni meglepetések után (Videoton, MTK, Haladás kiesett), még három mérkőzésen léptek pályára kora este a csapatok, ráadásul mindegyiken volt NB I-es érdekeltség. Végül mind a három csapat vette a akadályt, így az eddig búcsúzó Debrecen, Haladás, MTK, Paks, Videoton mellé nem került újabb csapat a kispadra.

magyar-kupa

Kezdjük a kora esti meccseket a leginkább vártakkal. A kupa címvédője a Ferencváros, a tavaly még élvonalbeli Puskás Akadémiához utazott. A 13.percben előbb a Fradi kapuja előtt adódott felcsúti helyzet, de Tischler saját csapattársát találta el. Majd a túloldalon Leandro beadását kiütötte Pogacsics, Hajnal elől pedig Tóth szabadított fel. A 28.percben megszerezte a vezetést a Ferencváros. Gera szabadrúgása utána Djuricin elé került a laszti, aki ballal 14-ről, kissé balról félmagasan a hosszú sarokba lő. A 34.minutumban Djuricin adott be a szélről, de Csernik becsúszva nem érte el. (ha egy picivel hosszabb a lába, már 2-0). A szünetre így 1-0-ás vendégvezetéssel vonulhattak be a csapatok az öltözőbe.

A 66.percben hirtelen a semmiből egyenlített a Puskás. Pekár futott el a bal oldalon, beadását a rövid felsőbe vágta Tischler Patrik. A 90.percben Pogacsics óriásit védett Böde lövése után. A 92.percben Radó egy az egyben indult meg kapura, Forró visszahúzta, de a bíró csak sárgalapot adott az exújpesti védőnek. A szabadrúgás után nem alakult ki nagyobb veszély, így jöhetett a hosszabbítás.

A 105.percben (tehát a hosszabbítás első félidejének utolsó percében) Busai elesett Tóth Bence szorításában, Németh Ádám pedig büntetőt fújt. Gera pedig magabiztosan góllá váltotta a lehetőséget, így Fradi előnnyel cserélhettek térfelet a csapatok.

A 115.percben a korábbi válogatott Heffler Tibor lábában volt az egyenlítés, az exvidijátékos kapáslövése után a felső kapufáról pattant ki a labda. A 117.percben Leandro bal lábas szabadrúgása után alig ment el a felső sarok felett a labda.

Puskás Akadémia (NB II)–Ferencváros 1–2 (0-1; 1-1; 1-2)
Pancho Aréna  Vezette: Németh Á.
Gólszerző: Djuricin (28.p 0-1), Tischler (66.p 1-1), Gera (11-esből 106.p 1-2)
Sárgalapok: Márkvárt (53.p), Forró (92.p), Hudák (96.p), Tóth B (105.p) ill. Busai (77.p), Lovrencsics (88.p), Cukic (96.p), Gera (119.p)

PAFC: Pogacsics – Heffler T., Tar, Tóth Bence, Forró – Fényes (Hudák, a szünetben), Tóth K. (Spandler 87.p) – Márkvárt, Molnár Cs. (Óvári 67.p), Pekár – Tischler. Vezetőedző: Vincze István
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Pintér Á., Nalepa, Leandro – Gera, Csukics – Csernik, Hajnal (Böde 80.p), Rju (Radó 80.p) – Djuricin (Busai 52.p) Vezetőedző: Thomas Doll

A többi meccsen:

A Gyirmót már a 22.percre eldöntötte a továbbjutás sorsát. A korábbi kecskeméti Simon Attila és az ifjúsági válogatott Madarász Márk révén, ejtették ki a negyedosztályban szereplő, két évvel ezelőtt még NB I-es lila – fehér csapatot.

Igazán megszenvedett az Újpest Kozármislenyben. Az 50.percben a hosszú sérülés után felépülő montenegrói utánpótlás válogatott Perovics szerezte meg a vezetést a vendégeknek. Kiss lapos passza után érkezett Városi Viktor, s megszerezte az egyenlítést az NB II-es csapatnak. Majd jöttek a büntetők a hosszabbítás után: Mohl Dávid belőtte az első tizenegyest. Dinjar magabiztosan vágta be a felső sarokba a labdát.Bardhi is értékesítette a 2. újpesti büntetőt. Sinanovic Sinan higgadtan egalizál. Perovic büntetője is bent van. Városi állt a labda mögé, de sajnos a fölső lécre bombázta a labdát. Andric is a kapuba talál. Beke büntetőjét Balajcza védi így vége a párbajnak 2-4. Így továbbjutott az Újpest.

A Magyar Kupa következő körébe jutó csapatok: Bp. Honvéd, Diósgyőr, Ferencváros, Gyirmót, Mezőkövesd, Újpest, Vasas (NB I), Cegléd, Csákvár, Dorog, Sopron, Szolnok, ZTE (NB II), Budafok, Érd, Szentlőrinc (NB III)

Endrődi Dávid