Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Hétgólos drámai meccs a döntőért!- videóval

A Seattle Sounders ellenfélre várt azt követően, hogy a főcsoportdöntő visszavágóján legyőzte a Colorado Rapids legjobbjait. A másik főcsoportban a Toronto vendége volt a Montreal Impact, mely előnnyel érkezett, majd egy hosszabbításba torkolló mérkőzésen végül alulmaradt. A 2016-os esztendőben Seattle-Toronto finálét rendeznek, Giovinco és csapata felérhet a csúcsra…!

mls-1

Egészen elképesztő és hektikus visszavágót hozott a két kanadai csapat összecsapása, mely tömött lelátókat hozott, gyakorlatilag a “csilláron” is a szurkolók lógtak, a BMO Field kinőtte magát. A 3-2-es előnnyel érkező Montreal Drogbával a cserepadon vezetést szerzett, s nagyon jó helyzetben volt, azonban az első játékrész hajrájában a hazaiak kétszer is a hálóba találtak. Egy szöglet utáni keveredést követően ők eszméltek gyorsabban, majd egy másiknál Altidore előzte meg védőjét és préselte a labdát a rövid kapufa mellé csúsztatva.

A fordulást kővetően aztán egy Piatti kísérlet szó szerint becsurgott, a hálóig nem ért el, ám a gólvonalon túljutott, így újra az Impact állt továbbjutásra. Ha Toronto gól, akkor szöglet, egy kombinációs beadást követően Hagglund érkezett, s a tizenegyespont magasságában egy igazi felhőfejest bemutatva újra a hazaiaknak szerzett vezetést. Ezzel megismétlődött az első mérkőzés eredménye, a csapatok 5-5-ös összesítést követően készülhettek a ráadásra.

mls

A hosszabbítás a hazai csapatról szólt, noha a labda a vendégeknél volt túlnyomó fölényben, ám két kapuratartó kisérletét egy-egy jó beadást követően gólra váltotta a Toronto, mely így bemasírozott a fináléba és készülhet a Seattle Sounders ellen. A bajnoki cím egy meccsen dől el december 11-én.

Toronto – Montreal Impact 5-2 (2-1) – hosszabbítást követően
Gólszerzők: Cooper (37.), Altidore (45.), Hagglund (68.), Cheyrou (98.), Ricketts (100.) ill. Oduro (24.), Piatti (53.)
Tj: a Toronto 7:5-ös összesítéssel hosszabbítást követően