Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Sevilla izomemberét vinné a Juve

Nem akármilyen hír látott napvilágot a spanyol- és az olasz médiában egyaránt. Köztudott, hogy az olasz óriás, a Juventus éppen egy belső középpályást keres magának. Meglehet, hogy megtalálták azt. 

491141944

Manapság nézve a Juve meccseket egy valami biztosan feltűnhet mindenkinek. Többnyire a középpályájuk egy átjáróház. Meglehetősen kevés labdát szereznek az ott tanyázó zebrák, még akkor is, ha olyan játékosok alkotják azt a csapatrészt, mint Khedira, Pjanic vagy éppen a fiatal tehetség, Mario Lemina. Ám még a csapat egyik vezére, Claudio Marchisio személye sem jelent feltétlen megoldást minden mérkőzésre, minden szituációra.

Ebből kiindulva egy jóideje már célzottan vadássza a torinói klub az igazi erőembereket. Úgy néz ki a dolog, hogy megtalálták az igazit. Mégpedig a Sevilla csapatából. A spanyol sportlap, az Estadio Deportivo és az olasz sportoldal, a calciomercato.it egybehangzóan állítja, hogy a francia Steven N’Zonzit szeretné kivásárolni az öreg hölgy, mégpedig nem is kis összegért. A 27 éves védekező középpályás kivásárlási összege 30 millió euró.

Ez az igazolás azonban tök kérdést is felvet. Elsősorban a Juvénak a BL-re kellene egy igazán megbízható labdaszedő és mivel N’Zonzi a Sevilla együttesében már pályára lépett a legrangosabb európai kupasorozatban, nem tudná ugyanezt megtenni a Juve színeiben. Másodsorban mi lesz azzal a Witselel, aki a nyáron pár percre volt az olaszországi igazolástól és azóta is azt emlegeti, hogy ő biztosan a Juve játékosa lesz. Hiszen a francia és a belga ugyan azon a poszton futballozik. Avagy érkezne mind a kettő? Kicsit merész dolognak tűnik, hiszen bár a a jelenlegi Zenit játékosnak a kivásárlási ára alig haladja meg az 5-6 milliót (a nyáron lejáró szerződését nem hosszabbította meg, így “fillérekért” lehet megvenni), de egyik futballista fizetése sem két forint lesz. Ráadásul a belga még rúghatná is a csillagos labdát csíkos mezben.

Avagy mindekettő érkezik, csak éppen külön időben. Télen N’Zonzi, nyáron pedig Witsel. Vagy éppen fordítva. Ez már viszont bőven kimeríti a fantáziámat és tovább sem gondolom. Várjunk hát türelmesen. Az viszotn szent, hogy izgalmas egy január elé néz a Juve az átigazolási piacon.

BSZ