Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benzema, Bale és CR7, avagy a BBC idei szezonja számokban

Túl vagyunk a 2016/17-es szezon harmadán, ezen apropóból pedig összegzünk egy kicsit. Megnézzük, miként teljesítette eddig a BBC és az MSN, a jelenkor két legmeghatározóbb triója, majd össze is hasonlítjuk őket. A sort Karim Benzema, Gareth Bale és Cristiano Ronaldo idei produktumával nyitjuk.

bale_benzema_cristiano___2015_16_wallpaper_by_rakagfx-d9mfnce

A spanyol bajnokságot veretlenül vezeti a Real Madrid, azt követően, hogy a Nou Campból is elhoztak Ramosék egy pontot. A Bajnokok Ligájában továbbjutott Zinedine Zidane csapata, s szerdán a csoportelsősségért szállhat harcba a Borussia Dortmund ellenében. A BBC-t több kritika éri, ám az összkép és az eredmények szinte kiválóak.

A Real Madrid 22 mérkőzésen van túl minden sorozatot figyelembe, ám a BBC-t érintően ez a szám csupán 20, ugyanis a Spanyol Kupában az alacsonyabb osztályú Leonesa ellen pihentette alapembereit és így trióját is Zidane a csapat egykori játékosa és jelenlegi vezetőedzője. A meccsszámokat tekintve egyénenként láthatjuk, hogy mindegyik labdarúgónak vannak kihagyott mérkőzései.

A trióból leginkább Karim Benzema adós a jó játékkal és befejezőcsatárként a gólokkal. Három mérkőzést kellett kihagynia apróbb sérülések végett, s Morata érkezésével pozíciója közel sem olyan biztos és stabil, mint az előző években. Három ízben is előfordult, hogy csak a padon kezdett, Zidane döntései komoly jelzésértékkel bírnak.

Gareth Bale egészen zseniálisan játszott ezidáig, ám megsérült és bár pontosan nem lehet tudni, hogy mennyit kell kihagynia, de kacska lesz a szezonja, hiszen nem csak egy kisebb húzódásról van szó. Ez a sérülés döntően befolyásolhatja a Real Madrid további szezonját, a walesi sem a Gijon, sem pedig a Barca ellen nem játszhatott már. Ha csupán a szerzett gólokat és a gólpasszokat látjuk, legyinthetünk, ám aki rendszeresen követi a fővárosiak meccseit, az tudja, hogy Bale milyen kulcsszereppel bír.

Az Európa-bajnokságot követően Cristiano Ronaldo szezonja apró és rakoncátlan sérülésekkel indult, csapata első öt meccséből négyet is kihagyott. Ebből három bajnoki volt, ám ennek ellenére is tíz találatnál jár a portugál, aki ezzel vezeti a góllövőlistát. A Bajnokok Ligájában már nem megy neki ennyire, a Sporting és a Dortmund kapuját tudta csak bevenni egy-egy alkalommal. Sokan kritizálják az végett, hogy többnyire a kisebb csapatok ellen villog, és amikor a csapatnak a legnagyobb szüksége lenne rá, akkor beleszürkül a mezőnybe. Az Alaves ellen triplázott, a Gijon hálójában pedig egy duplát helyezett el, ám sokan elfelejtik, hogy az Atletico Madrid elleni siker alkalmával is háromszor talált a hálóba. CR7 idei szezonja mindenképpen felfelé ível. Esetében a szurkolók mindig előszeretettel hangoztatják az értékesített büntetők számát, mi pedig hangsúlyozzuk, hogy azt is be kell lőni…! Idei 10 bajnoki találatából 3 jegyez tizenegyesből és van egy rontott büntetője is.

bbc-idei-statlap