Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fél Európa vinné Gulácsi csapattársát – sajtóhír

Remekül kezdte első idényét a legjobbak között az RB Leipzig. Listavezetőként csak idő kérdése volt, mikor hozzák szóba valamely topklubbal, valamelyik játékosát. Sajtóhírek szerint a csapat gólfelelősét szerződtetné több topcsapat is. 

1109016_imgw968

Német sajtóértesülések szerint a Bundesliga listavezetőjének a Red Bull Leipzig-nek a támadóját Timo Wernert szerződtetni kívánja több élcsapat is Európában, többek között a Bayern München is. Az érdeklődők között olyan csapatokat találhatunk, mint például Bayer Leverkusen az olasz Napoli, angol Tottenham, Southampton vagy a spanyol Valencia. A bajorok 15-20 milliót is fizetnének Gulácsi csapatának a 20 éves támadóért, a bajorok három éve, még stuttgarti színekben játszva próbálta még Matthias Sammer Münchenbe csábítani Wernert, sikertelenül.

Timo Werner és csapata remekül kezdte a Bundesligát 13 mérkőzés után veretlenül vezetik a Bundesligát a Bayern München előtt. A 20 éves támadó eddig 8 alkalommal talált be az idei kiírásban és ezzel Ibisevic-el holtversenyben a Bundesliga negyedik legjobb góllövője. A 20 éves támadó nyáron szerződött Lipcsébe az élvonalból kiesett Stuttgart csapatától 10 millió euró ellenében, és négy évre kötelezte el magát Gulácsi Péter csapatához. Werner szép időszakot töltött Stuttgartban 2013 és 2016 között 95 mérkőzésen lépett pályára és 13 gólig jutott.

A játékos a német utánpótlás válogatottaknak is meghatározó játékosa, az U17-esek között például 18 mérkőzésen 16 gólt szerzett. Ha a fiatal támadó így folytatja minden bizonnyal nemsokára bemutatkozhat a  Nationalefben is. A játékos piaci értékét a transfermarkt portál 8 millió euróra becsüli.

Ondik Gábor