Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Könyökös után szerződésbontás

Hiába támadott végig a Kisvárda a Balmazújváros elleni NB II-es bajnokin, nem sikerült nyernie a nyírségi csapatnak. Ebben közrejátszott Miroslav Grumics kiállítása is, aki egy könyökössel terítette le ellenfelét. Révész Attila a kisvárdai szakmai igazgató elmondta, ez már csak az utolsó csepp volt a szerb, de már magyar papírokkal is rendelkező csatár poharában.

gruma-e1480932793339kisvardafc.hu

Már cserére készült a Kisvárda, hiszen Rajczi Péter nagy elánnal melegített, s Grumics helyére is jött volna be a korábbi újpesti támadó, de a szerb kiállíttatta magát. A szakmai igazgató a következőket mondta a klubhonlapnak az esettel kapcsolatban:

– Grumics helyére jött volna Rajczi, de a csatár fegyelmezetlensége miatt változott a forgatókönyv. Ez volt az első kiállításunk a bajnokságban, a mi játékosainkra nem jellemzőek az ilyen megmozdulások. Nem titok, Grumicsnak már elő volt készítve a szerződésbontása, ez a folyamat felgyorsulhat a napokban. A csatár szezonja siralmasra sikeredett, a jelek szerint ő már csak levezetni jött hozzánk. Vezessen le máshol, de ne itt!

Már mi is beszámoltunk róla, hogy a korábban Egerben bundába keveredő támadó Horváth Zoltán télen Kisvárdára igazol, ő is annak apropóján írt alá az élvonalba vágyó csapathoz, hogy frissítsék a támadósort.

– Veszítettünk ugyan, de nem tudok semmi rosszat mondani a csapatra. Támadó felfogásban és látványosan játszottunk, továbbra is vallom, hogy hosszú távon ez lehet az üdvözítő. A közönség reakciója is erre utal, hiszen a vereség ellenére is megtapsolták a csapatot, és így volt ez a korábbi alkalmak során is. Ezeket támasztja alá a mérkőzésről készült statisztikai elemzés is, mind labdabirtoklásban, mint pedig a passzok számát tekintve jócskán felülmúltuk az ellenfelet. Csak nem volt, aki gólt szerezzen, és ez megerősítette bennem azt az érzést, hogy csatárposzton fiatalítanunk kell. Az első lépést Horváth Zoltán szerződtetésével megtettük, rá a tavaszi szezontól számíthatunk.

Endrődi Dávid