Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a hétvége góljai

A hétvégén rendezték a labdarúgó NB I 18.fordulóját, s meglepetésben most is volt részünk. A nézők egyre csak fogynak a stadionokból, két találkozón is 1.000 alatti volt a látogatottság. A Ferencváros újabb vereségével már dobogón sem található, úgyhogy a szurkolók már alig várják, hogy a hétvégén befejeződjenek az őszi küzdelmek, s a vezetők télen pótolják, ami nyáron elmaradt, a keret megerősítését.

Gyirmót – Bp. Honvéd 0-4

A Fradinál talán Gyirmóton várják már jobban a telet, hogy megkezdődhessen a keret átalakítása. A jelenleg utolsó helyen található győri csapat hétvégén megint egy kiadós vereségbe szaladt bele. Urbányi István vezetőedző állása egyelőre biztosnak tűnik, de a sorozatban elszenvedett hét vereség után, azért már megindultak a találgatások, hogy a télen nem csak a játékoskeretben, hanem a kispadon is változások várhatóak.

Paks – Haladás 2-1

A Haladás mióta a 12.fordulóban legyőzte a Fradit nem találja a ritmust. Igaz, hogy az előző körben diadalmaskodott a Debrecen felett, de mostanában a Loki ellen majdhogynem mindenki győz. Továbbra is Gyurján Márton őrizte a vendégek kapuját, miután Király Gábor és Rózsa Dániel is sérült.

MTK – Újpest 1-1

Sorozatban kilencedik meccsén maradt veretlen az Újpest. Igaz annak már kevésbé örülnek a szurkolók, hogy kilencből nyolcszor csak döntetlenre futotta. Az MTK pedig rohamosan közelít a kieső helyek felé. A Diósgyőrtől már csak egy pont választja el, s ha az utolsó őszi fordulóban a Fraditól vereséget szenvednek, s a Diósgyőr legyőzi a Gyirmótot, akkor az a csúfság fog megesni a kék – fehérekkel, hogy kieső helyről várhatják a tavaszi folytatást.

Vasas – Diósgyőr 3-0

Ami ezzel a győzelemmel eldőlt, hogy a Vasas a tavalyi kieső hellyel szemben idén a dobogóról várhatja majd a tavaszi folytatást. A Diósgyőr nem találta a piros-kékek ellenszerét a most szombati bajnokin, s a három gólos különbség is megérdemelt lett a meccs végére.

Debrecen – Videoton 0-1

Úgy néz ki, hogy a következő idényben az MTK mellett a Debrecen sem fog a nemzetközi kupákban szerepelni, miután a bajnokságban bukdácsolnak, a kupából pedig már mind a ketten kiestek. A Lokinál nyáron megindult egy keret átalakítás, melyet már korábban meg kellett volna kezdeni, igaz szerintem nem úgy, hogy a debreceni vezetők tették. Az utánpótlására büszke Cívis városi csapatban, ugyanis a hétvégi bajnokin az 1994-ben született Szatmári Csaba volt a legfiatalabb. Ő is csak a hetedik NB I-es meccsénél jár. A tehetségesebb ifjoncok vagy Balmazújvárosban játszanak, vagy az NB III-as csapatban. Télen bőven lesz munka a Lokinál, a kérdés az, hogy továbbra is Cristiano Ronaldo felfedezője fog-e felelni a szakmai munkáért. Pontes többször elmondta, hogy ő az utánpótlásra akar támaszkodni, de nem ritka, hogy a kezdőcsapatban hét külföldit szerepeltet. A gyengébb szereplés oka ebben is keresendő.

Mezőkövesd – Ferencváros 2-0

Egyre hátrébb a Fradi. Szezonfelvezető sorozatunkban, illetve a bajnokság alatt is többször írtuk, nagyon gyenge a Fradinak a védelme. Míg a tavalyi bajnokságban a középpályán megszűrték a támadásokat, addig most úgy mentek át a középpályán, mint kés a vajon, a védelem pedig nem áll a helyzet magaslatán. A hétvégi fordulóban is mind a két gólt védelmi hiba előzte meg. Télen keretátalakításra van szükség a zöld-fehéreknél, főleg a védelemben és a középpályán. Az már biztos, hogy őszi bajnok nem lehet a csapat, legjobb esetben is maximum csak harmadikként telelhetnek, de, ha a hétvégén nem sikerül az MTK -t legyőzni, akkor akár még a negyedik helynél is hátrébb kerülhetnek.

Endrődi Dávid