Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Elérkeztünk a csoportkör végéhez – előzetes

A hétvégi bajnoki meccsek után visszatér a Bajnokok Ligája sorozat méghozzá az utolsó csoportkörrel. Legtöbb csapat továbbjutása eldőlt már az előző körben, de van olyan csoport, ahol igen szoros a mezőny. A ma este mérkőzései a következők lesznek:

bl1206

A-csoport
20:45 Basel – Arsenal (ÉLŐ – Film Mánia)
20:45 PSG – Ludogorets  

A két továbbjutó kiléte már jó pár hete eldőlt ebben a csoportban, “mindössze” a csoport elsőség kérdéses. Egyaránt 11-11 ponttal áll az Arsenal, valamint a PSG, ám a franciák vannak a csoport tetején az Arsenal elleni idegenbeli 2-2-nek köszönhetően. Mindkét csapatnak verhető ellenfele lesz, ám az “Ágyúsok” baseli kirándulása nem lesz sétagalopp főleg úgy, hogy a Basel megy az EL helyért, ahol jelenleg áll holtversenyben a Párizsba látogató Ludogoretssel.

B-csoport
20:45 Benfica -Napoli (ÉLŐ – M4 Sport)
20:45 Dinamo Kijev – Besiktas 

Itt még igazi éles párharcok lesznek az utolsó játéknapon. Ugyanis a Besiktas látogatása Kijevben és a Napoli portugál “kirándulása” is téttel bír. A csoport rangadója természetesen a Benfica – Napoli, ahol egy győzelem csoport elsőséget ér, még a vesztes EL szereplése sem elképzelhetetlen, amennyiben a törökök nyernek a Dinamo otthonában. Tehát itt senki nem pihenhet.

C-csoport
20:45 Manchester City – Celtic 
20:45 Barcelona  – Borussia Mönchengladbach  (ÉLŐ – Sport 1)

Ez az a csoport ahol már minden lényegi kérdés eldőlt. A Barcelona biztos csoportelső és továbbjutó. A City sem csúszhat már le a második pozícióról és a Mönchengladbach sem “csúszhat” fel a harmadikról. Így itt ami eldőlhet az már eldőlt. Igazi örömfordulóra és a felforgatott keretekre lehet számítani a két találkozón.

D-csoport
20:45 PSV – FK Rosztov 
20:45 Atlético Madrid – Bayern Münich (ÉLŐ – Sport 2)

A lényegi kérdések itt is eldőltek, már ami a BL folytatást illeti. Az Atletico csoportelsőként masíroz tovább, méghozzá eddig csak győzelem áll a neve mellett, amit ma este meg is koronázhat. A Bayern atombiztos csoport második, így nekik se lesz izgulni valójuk, így egymás ellen kéz a kézben zárhatják le a csoportkört. A másik találkozón, azonban a nemzetközi kupaporondon lévő maradás a tét, ebben pedig a Rosztov áll jelen pillanatban “győzelemre” , ám egy esetleges PSV győzelemmel fordulhat a kocka és a hollandok lehetnek ott az EL-ben.

tabellabl

 

A tabella a www.eredmenyek.com-nak köszönhető.