Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Ír győzelem a portugál “BL”-fordulón

A Cascais-ban rendezett, idei 15. European Footgolf Tour (EFT) fordulót az ír Kevin Heelan nyerte, a szigetország első Tour-győzelmét aratva ezzel. Tajty Róbert 23. lett a közel száznegyven induló közül, míg Podusil György a negyvenöt év felettiek között harmadikként zárt.

15219537_1373453219363326_8199714163766371326_n

Az időjárási körülmények miatt a mezőny egy része nem tudta befejezni a szombati napra kijelölt tizennyolc szakaszt, a szervezőbizottság végül úgy döntött, vasárnap mindenki tiszta lappal indul, és az eredetileg kétnaposra tervezett viadal kizárólag a vasárnapi tizennyolc szakaszon mutatott teljesítmény alapján dőlt el, és az előzeteshez képest 150 helyett 100 pontot ér a győzelem.

Az ír Kevin Heelan a kijelölt rúgásszám (par 72) alatt tízzel bizonyult a legjobbnak, megelőzve az angol Tom Spinket és olasz Marco Trentint (előbbi szétlövés után, közelítő rúgással szerezte meg az ezüstérmet). Ez volt egyébként az írek első egyéni Tour-győzelme. A csapatversenyt az olaszok nyerték Írország és Nagy-Britannia előtt.

A mieink közül Tajtyi Róbert (a főképen balra, BFGT) szerepelt a legjobban, -4-es eredménye a 23. helyre repítette. Podusil György (főképen jobbra, BFGT) a szenior kategória harmadik helyét kaparintotta meg, míg ugyanitt Schneider Ferenc hatodik (Evergreen), klubtársa, Kuts Zoltán (pirosban) 14. lett. A csapat hetedik helyen zárta a portugál versenyt.

A zárófordulót december 8. és 11. között rendezik Marokkóban.

Egy év alatt nagyon sokat változott a mezőny, az European Footgolf Tour (EFT) első győztese a svájci Lionel Jackot volt, őt pedig három brit követte Ben Clarke, Nick Iron és Paul Oliver személyében. A sportág és a sorozat egyaránt és minden tekintetben roppant dinamikusan fejlődik. Új arcok és kiváló sportolók jelentek meg a sportág élén. A tavalyi győztes svájci Lionel Jackot idén a záróakkord előtt a tizenegyedik pozícióban tanyázik, s már csak vasárnapig mondhatja magát címvédőnek. Az új bajnok a holland Jim Kuipers, vagy a francia Alexander Richer lesz. A legutóbbi versenynapot követően le is vezettük azt, hogy ehhez mi kell. Paul Oliver tavaly negyedikként zárt, s idén is ezt a pozíciót foglalja el, Ben Clarke pedig ezüstérmét ezidáig egy hatodik pozícióra cseréli, de még van előre lépési lehetőség az utolsó marokkói versenyen. A tavalyi bronzérmes Nick Iron jelenleg a 27. pozíciót foglalja el. Tavaly a legjobb tizenötben négy magyarral is helyet kapott, Bogár Krisztián a magyar bajnoki címe mellé pedig egy kilencedik helyet zsebelt be a footgolf “BL”-ben. Idén a legjobb magyar ezidáig Papp Péter. Ő a 18. helyről várja a marokkói versenyt.

eft-jo