Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Real a forduló nagy nyertese, a Sociedad a nagy vesztese! – Videóval

A spanyol bajnokság 14. fordulójának nagy vesztese a hétfő este a Riazorban 5:1-es vereséget szenvedő Real Sociedad. Amilyen rosszul alakult a baszkok számára az aktuális forduló, olyan jól jött ki belőle a Real Madrid!

(Kép: guardian.ng)

Deportivo La Coruna – Real Sociedad 5-1 (3-0)
Gól: Sidnei (13.), I. Martinez (29.- Öngól), Andone (42. és 77.) Babel (64.) illetve Berchiche (57.)

Nagy verésbe szaladt bele a nem is olyan régen még az Atlético Madrid ellen diadalmaskodó, az elmúlt héten pedig a Barcelonát alaposan megtréfáló Real Sociedad Galíciában. A baszkok úgy kaptak ki 5:1-re, hogy a Depor még büntetőt is hibázott. A Sociedad veresége egyébként a legnagyobb különbségű a forduló egészét nézve, így a a baszkoknak joggal ítélhetjük oda ‘a forduló nagy vesztese’ képzeletbeli címet.

A Deportivo La Coruna – Real Soceidad találkozó góljai:

És hogy kit tartunk a forduló nagy nyertesének? – Természetesen a Real Madridot, mely a fontos meccseken rendre az ellenfél kapuijába találó Sergio Ramos egyenlítő találatának köszönhetően elhozott egy pontot a Camp Nouból, így a Barcelonában lejátszott El Clássico ellenére is megmaradt a hat pontos differencia a Real és a Barca között.
A madridiak közvetlen üldözői közül egyik csapatnak sem sikerült igazán jól a 14. forduló, sőt! A Sevilla hozta tavalyi idegenbeli formáját, és kikapott az addig még nyeretlen Granada otthonában. Az Atlético Madrid pedig hazai pályán szenvedett ki egy gól nélküli döntetlent az Espanyollal. Diego Simeone együttese így csak úgy, mint a Barca, nem tudott közelebb férkőzni az éllovas blancókhoz.

Érdekesség, hogy a lejátszott tíz találkozó közül haton is döntetlen eredméyn született. Az érintettek közül vélhetően a Valenciánál sem örülnek túlságosan az egy pontnak, hiszen a denevérek a hosszabbítás perceiben engedték ki a győzelmet hazai pályán a Málaga ellen. A Valencia döntetlenje egyben azt is jelenti, hogy a szebb napokat is megélt csapat jelenleg éppen a kiesőzóna felett tanyázik, 14 forduló alatt megszerzett szerény 12 pontjával.

A forduló teljes eredménysora:

Az állás:

A góllövőlista élmezőnye: