Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Csoportelsőként jutott tovább a Juventus! – videóval

Habár a Massimiliano Allegri által irányított Juventus biztosan továbbjutott az egyenes kiesés szakaszba, viszont ennek ellenére a mai mérkőzés is téttel bírt a “zebrák” számára. Az “öreg hölgy” a Dinamo Zagrebet látta vendégül a Bajnokok Ligájában. A H-csoport másik találkozóján az Olympique Lyon a Sevillát fogadta. 

gettyimages-628339060

Az összecsapás első lehetőségét a hazai együttes dolgozta ki. A 4. percben Pjanic passzát követően Higuaín került helyzetben, a lövés pillanatában viszont Livakovic résen volt és hárítani tudott. Az argentin ziccere után közel fél órát kellett várni egy újabb említésre méltó momentumig. A 32. minutumban Mandzukic beadását követően Pjanic fejelt kapura, a vendégek portásának nem okozott komolyabb problémát a védése. A félidő véghajrájában még Mandzukic okozott kellemetlen pillanatokat a Dinamo Zagreb számára, de végül ő sem tudta becsapni Livakovicsot. 

A fordulás után a Juventus megtörte a gólcsendet, az 52. percben Lemina átadása után Higuaín volt eredményes. A 71. minutumban Lemina próbálta bevenni az ellenfél hálóját, ám a vendégek portása védeni tudta a lövését. Azt ezt követő Pjanic szögletből növelte előnyét a torinói együttes, a bosnyák beívelése után Rugani bólintott a kapuba. A “zebrák” ennek a győzelemnek hála csoportelsőként mentek tovább. 

Juventus – Dinamo Zagreb 2-0 (0-0)
Helyszín:
Juventus Stadium
Gólszerzők:
Higuaín(52.), Rugani(73.) ill. –
Sárga:
Higuaín(15.), Evra(53.) ill. Coric(61.)
Kiállítás: 

Juventus: Neto – Benatia, Rugani, Evra – Cuadrado, Lemina, Marchisio(Sturaro 74.), Pjanic(Dybala 80.), Asamoah – Higuaín, Mandzukic(Hernanes 85.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri. 

Dinamo Zagreb: Livakovic – Situm, Sigali, Schildenfeld, Pivaric – Moro(Matel 85.), Knezevic, Gojak(Fiolic 57.) – Soudani(Stojanovic 74.), Coric, Fernandes. Vezetőedző: Ivaylo Petev. 

Videós összefoglalóért KATT!! 

A mérkőzés első komolyabb helyzetéig nem kellett túl sokat várni, amely a hazaiak előtt adódott. A 3. percben Rafael átadása után Valbuena lőtt kapura, azonban Rico résen volt és szögletre tudta paskolni a léc alá tartó labdát. A 19. minutumban Vitolo kapott remek indítást, ám az akció végén elmaradt az ünneplés, mivel a spanyol támadó kísérlete a kapufán csattant. A 23. percben Rafael ívelt remekül a kapu előterébe, a középen érkező Tolisso fejese viszont a felső lécen csattant. A 37. minutumban újabb ígéretesebb lehetőséget dolgozott ki a Lyon, de Valbuena próbálkozása is a kapufát találta telibe. 

A szünetet követően jócskán visszaesett a találkozó színvonala. Bár az Olympique Lyon próbálkozott becsülettel, azonban a Sevilla védekezőbb stílusának köszönhetően nem tudtak olyan ziccereket kidolgozni, mint az első félidő folyamán. Ennek a 0-0-ás döntetlennek köszönhetően tehát az andalúziai együttes jutott tovább a következő körbe. 

Olympique Lyon – Sevilla 0-0
Helyszín:
Parc Olympique Lyonnais
Gólszerzők: – ill. –
Sárga:
Gonalson(38.), Yanga-Mbiwa(54.) ill. Sarabia(32.), Nasri(36.), Mercado(73.)
Kiállítás: 

Olympique Lyon: Lopes – Rafael, Yanga-Mbiwa, Diakhaby, Morel – Darder(Cornet 72.), Gonalson, Tolisso(Grenier 78.) – Ghezzal(Fekir 65.), Lacazette, Valbuena. Vezetőedző: Bruno Génésio. 

Sevilla: Rico – Mercado, Pareja, Rami – Mariano, N”Zonzi, Iborra, Escudero – Sarabia(Ben Yedder 65.) – Vitolo, Nasri. Vezetőedző: Jorge Sampaoli. 

A H-csoport végeredménye:

teljes-kepernyo-rogzitese-2016-12-07-224237

 A tabellát köszönjük az eredmények.com-nak.