Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Dortmund a csoportelső – VIDEÓ

A Bajnokok Ligája F csoportjának záró játéknapján két kérdést kellett eldönteni. A csoport elsőséget a Dortmund és a Madrid között, illetve azt, hogy a Legia vagy a Sporting folytathatja a küzdelmet az Európa Ligában.

22147339

Real Madrid – Borussia Dortmund 2:2 (1:0)
Helyszín: Santiago Bernabeu, Madrid Vezette: Marciniak
Gólszerzők: Benzema (28. 53.) ill. Aubameyang (61.), Reus (88.)
Sárga lap: Casemiro (70.) ill Sokratis (71.)
Kiállítva: – ill. –

Real Madrid: Navas – Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal – Rodriguez, Casemiro, Modric (Kroos 63.) – Ronaldo, Benzema (Morata 85.), Lucas Vezetőedző: Zidane

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer – Castro (Rode 80.), Weigl. Pulisic (Mor 61.) – Dembele, Aubameyang, Schürrle (Reus 61.) Vezetőedző: Tuchel

A csoportelsőséget kellett eldönteni ma este egymás között a két klubnak a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Aki ma nyert, az meg is nyerte a kvartettet, így mindkét együttes maximálisan dobta bele magát az összecsapásba.

Az első gólra egy szűk fél órát kellett várni a kilátogatott szurkolóknak. Benzema a hazaiak legnagyobb örömére Benzema mattolta a dortmundi kapust, és szerezte meg csapatának a vezető találtot. A félidő hátralévő részében mindkét csapatnak egy-egy helyzete volt, azonban ezekből gól nem született.

A második játékrészben mindössze szűk 10 percet kellett arra várni, hogy Benzema megszerezze a második találatát. A csapat gaboni sztárja, Aubameyang talált be a 61. percben, és megszerezte a szépítő találtat. A csattanót a meccs végén Reus hozta, akinek a találatával a Dortmund megnyerte a csoportot.

https://www.youtube.com/watch?v=OkQ-xqbpGjI

Legia Warszawa – Sporting CP 1:0 (1:0)
Helyszín: Stadion Wojska Polskiego, Varsó Vezette: Rocchi
Gólszerző: Gulherme (30.) ill. –
Sárga lap: Kopczynski  (36.) Rzezniczak (74.), Odjidja-Ofoe (75.), Radovic (79.), Pazdan (81.) ill. Silva (56.), Carvajal (81. 85.)
Kiállítva: – ill. Carvajal (85.)

Legia Warszawa: Malarz – Hlousek, Pazdan,  Rzezniczak, Bereszynski – Kopczynski, Moulin – Radovic (Dabrowski 94.), Odjidja-Ofoe, Guilherme (Kucharczyk 62.) – Prijovic (Hamalainen 86.) Vezetőedző: Maglera

Sporting CP: Patricio – Oliveira (Esgalo 58.), Coates, Semedo, Zeegelaar (Andre 68.) – Martins, Silva, Carvalho, Cesar – Markovic (Ruiz 58.Ö, Dost Vezetőedző: Jesus

A tét a két csapat között az volt, hogy kinek fog véget érni idén az európai kupaszereplés, aki ma nyer, az az EL-ben folytathatja a küzdelmeket.

Ennek a szellemében léptek a csapatok pályára ma este Varsóban. Az első félidőben a hazaiak domináltak, és két komoly helyzetet ki is tudtak alakítani, így csak idő kérdése volt, mikor törik át a portugál védelmet. A 30. percben ez Gulhermének sikerült, és mivel a találkozó hátralévő részében már nem esett találtat, így megszerezte az Európa Ligába jutást érő gólt.

A mérkőzés végére ráadásul meg is fogyatkozott a vendég együttes. Carvajal gyűjtött be rövid időn belül két sárgát, aminek köszönhetően idő előtt kellett elhagynia a pályát.

Nikolics ma este nem lépett pályára.

https://www.youtube.com/watch?v=pSTdrrc-APc

nevtelen

kép: goal.com

Nagy Gábor