Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Ötöt számolt az angol bajnokra a Porto és továbbjutott – Videóval!

A G-csoport egyetlen fontos kérdése az volt, hogy az FC Porto vagy a Köbenhavn jut-e tovább a Leicester City mögött másodikként a következő körbe – Előbbi jutott!

(Kép: Champions League Twitter)

FC Porto – Leicester City 5-0 (3-0)
Dragao stadion. Vezette: Felix Zwayer (német)
FC Porto: Casillas – M. Pereira, Felipe, Marcano, A. Telles – Danilo (R. Neves, 76.)- Corona (H. Herrera, 76.), O. Torres, Brahimi – A. Silva (Rui Pedro. 77.), Jora. Vezetőedző: Nuno Espirito Santo
Leicester: Hamer – Chilwell, Morgan, Wasilewski, L. Hernández – Gray, Mendy, Drinkwater (Barnes, 76.), Schlupp (Albrighton, 46.) – Okazaki, Musa (Ulloa, 46.). Menedzser: Claudio Ranieri
Gól: A. Silva (6. és 64. – a másodikat tizenegyesből), Corona (26.), Brahimi (44.), Jota (77.)
Sárga lap: Chilwell

Az FC Porto együttesének győznie kellett a Leicester City ellen hazai pályán ahhoz, hogy a Köbenhavn eredményétől függetlenül biztosan továbbjusson. A portugálok ebben a szellemben is kezdték a találkozót, és André Silve szöglet után szerzett fejes góljával már a 6. percben megszerezték a vezetést.
Még az első félidőben hozzátett kettőt a Porto – Két nem is akármilyen gólt! Előbb Jesús Corona ágyúzott a rövid felsőbe, majd a félidő utolsó perceiben Yacine Brahimi remek helyzetfelismerését követően sarokkal megszerezte csapata harmadik találatát.
A fordulást követően sem léptek le a gázpedálról a portóiak hiszen házi gólfelelősük, André Silva büntetőből megszerezte második találatát, a hajrához érve pedig Diogo Jota higgadtan értékesített egy ziccert André Silva remek ütemű átadását követően.

A két csapat ezen az estén nem volt egy súlycsoportban egymással. A tartalékos Leicester nagy verésbe szalad bele, mondhatni Claudio Ranieri csapata angol bajnoki formáját idézte… Ugyanakkor dicséret illet így is az angol bajnokot, hiszen a klub történetének első BL idényében sikerrel abszolválta a csoportkört, és első helyen jutott a legjobb 16 közé.

http://www.dailymotion.com/video/x54nai5_all-goals-highlights-hd-fc-porto-5-0-leicester-07-12-2016_sport

Club Brugge – FC Köbenhavn 0-2 (0-2)
Jan Braydel stadion. Vezette: Michael Oliver
Club Brugge: Butelle – van Rhijn (Vormer, 77.), Mechele, Denswil, Cools – Pina, Claudemir, Bolingoli-Mbombo – Gedoz, Wesley, Refaelov (Vanaken (66.). Vezetőedző: Michel Preud’homme
Köbenhavn: Olsen – Augustinsson, E. Johansson, M. Jörgensen, Ankersen (Högli, 89.)- Falk Jansen (Gregus, 58.), Kvist, Delaney, Toutouh – Cornelius, Pavlovic (A. Keita, 88.). Vezetőedző: Stale Solbakken
Gól: Mechele (8. -öngól), M. Jörgensen (15.)
Sárga lap: Denswil (83.) illetve Pavlovic (10.), Kvist (45.)

Nagyon hamar kialakította a Köbenhavn a végeredményt Belgiumban. Furcsa ezt kimondani egy kis csapat és az elitsorozat esetében, de vélhetően ez az a győzelem, mely után nem feltétlenül repdesnek majd az örömtől Koppenhágában, ugyanis mivel az FC Porto is nyert, a dánok lemaradtak a továbbjutásról, és az Európa Ligában folytathatják.

https://www.youtube.com/watch?v=YjRsR2asXe8

A G-csoport végeredménye: