Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Statisztika: Ronaldo és Messi a BL-ben

Igazi szuperlatívuszokban lehet csak beszélni Cristiano Ronaldo és Lionel Messi munkásságát illetően.  Lehet őket utálni, egyiket, másikat szeretni, de aki nem ismeri el mindkettejük nagyságát és pályán nyújtott teljesítményét, az abszolút nem ért a labdarúgáshoz. Összegeztük a jelenkor két klasszisának a Bajnokok Ligájában nyújtott eddigi teljesítményét. A számok önmagukért beszélnek, 243 mérkőzés, 188 gól, 68 gólpassz és egy kis nüansznyi különbség. 

soc_messi_rondaldo_ill_b1_1296x729

Történelmi nap volt 2003.10.01., ugyanis ekkor mutatkozott be a sorozat jelenlegi legeredményesebb labdarúgója Cristinao Ronaldo, egy a  Stuttgart elleni 2-1-es vereség alkalmával rögvest gólpasszt jegyezve a Manchester United színeiben.  Azóta a portugál klasszis már háromszoros BL-győztesnek vallhatja magát, s 132 mérkőzésen van túl, melyeken 95 alkalommal talált az ellenfelek hálójába, s 36 alkalommal kulcspasszal szolgálta ki társait. A legrangosabb kupasorozatban 11380 játékpercet töltött a pályán ezidáig és 120 percenként szerez gólt átlagosan.

Az ifjú Lionel Messi 2004.12.07-én debütált a legrangosabb sorozatban, egy a Shakhtar Donetsk elleni 2-0-ás vereség alkalmával. A két debütálás között időben nem sok van, ám az argentin debütálását követően két szezonon át még csak perememberként időként kapott lehetőséget. Messi  csupén az FC Barcelonai színeiben játszott klubszinten, a Bajnokok Ligáját azonban négyszer is elhódította már a csapattal. Eddig 111 mérkőzésen lépett pályára, az ellenfelek hálóját pedig 93 alkalommal rezgette meg. Gólpasszok terén is jól áll, 32 alkalommal szolgálta ki a társakat. Játékperceit tekintve 9151-nél tart, ami azt eredményezi, hogy 98 percenként szerez gólt átlagban.

Messi ezidáig 2229 perccel, tehát játékperceket tekintve 24,7 meccsel játszott kevesebbet, mint fő vetélytársa Ronaldo. A két játékos között korban is van különbség, hiszen CR7 már 31 esztendős, míg meccsi még “csak” 29. A száz gólos álomhatár korábban elképzelhetetlen volt, ám abban szinte biztosak lehetünk, hogy ezt a határt mindkét játékos átlépi, akár még az idei szezonban. Nem tudhatjuk előre, hogy kinek mennyi van még a lábában, ám a számok és az évek azt mutatják, hogy Messi lehet az a labdarúgó, aki kettejük közül jobban zár majd. Talán soha többet nem lesz hozzájuk hasonló játékos, olyan labdarúgó, aki megkörnyékezheti ezeket a zseniális rekordokat. Persze ne legyen igazunk, az is elképzelhetetlen volt korábban, hogy valaki elérheti a 100 gólos álomhatárt…

ronaldo-vs-messi-bl